De kracht van fouten

Fouten maken is goed voor je brein. Die boodschap draagt de Berlijnse biochemicus-neurowetenschapper Henning Beck bevlogen en toegankelijk uit in zijn nieuwste boek. Aan de hand van state-of-the-art breinonderzoek verduidelijkt hij waarom ons brein zich gemakkelijk laat afleiden, slordigheidsfouten maakt, faalt onder druk, herinneringen vervalst, enzovoort. Maar net omdat je brein niet nauwkeurig, exact en feilloos is, is het volgens Bech ook zo bijzonder. Want net door die tekortkomingen van het brein kun je veranderen, leren en vooral creatief zijn – wat je beter maakt dan computers. De baanbrekende ideeën van de wereld zullen dus ook in de toekomst niet digitaal maar analoog worden uitgedacht, volgens Bech.

Fouten maken is goed voor je brein! Waarom de zwakte van ons brein juist onze kracht is. Henning Beck, Kosmos Uitgevers, 2018, 320 blz., ISBN 9789021568973.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content