Brugge, die actuele

Chac, Luc Peire © Galerie Vanlandschoote/Luc Peire 1966

Tijdens hun eerste galerieweekend trakteren acht Brugse galeries u op een smörgåsbord met hedendaags werk dat inspeelt op Liquid City, het thema van de Triënnale voor actuele kunst aldaar. Eentje gaat specifiek met het gegeven van zo’n triënnale zelf om: Back to the Future – de expo die Belgische abstracte kunst viert – brengt boeiende stuff van kunstenaars die present waren tijdens de edities van 1968-1974. Chac wordt er getoond, een olieverfschilderij van Luc Peire (1916-1994). Deze Brugse meester abstraheerde de mens radicaal tot verticale lijnen in de ruimte. Horizontaal gaan kan ook met Rope: een 65 meter lang, dik blauw touw dat, te groot gemaakt, rondreist op zoek naar functie en betekenis. Het is een ludiek werk van de Leuvenaar Ief Spincemaille (°1976).

Rope, Ief Spincemaille
Rope, Ief Spincemaille© Galerie Pinsart/Ief Spincemaille 2017

Door HANS BOFFEL

Brugge Galerie Weekend, van 17 tot 19 augustus. Triënnale Brugge 2018, nog tot 16 september. Info: bruggegalerieweekend.be + triennalebrugge.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content