Bart Cornand

© francois de ribaucourt

Tenorist Toine Thys is al jaren een van de warmste vogels van de Brusselse scene. Recent ging hij naar New York om er nieuw werk te schrijven met Sam Yahel, de ster van het Hammondorgel bij onder andere Joshua Redman en Bill Frisell. Vanuit zijn liefde voor Afrika haalde hij er ook de Senegalese gitarist Hervé Samb bij, de rechterhand van Youssou N’Dour. In Brussel en Antwerpen stellen ze het resulterende album, The Optimist, voor: een mix van warme melancholie (met dank aan Thys’ basklarinet) en aanstekelijke groove.

Zoekt u liever verstilling? Mis dan vooral tenorist Jasper Blom niet, die samen met ‘onze’ trompettist Bert Joris (én gitarist Jesse van Ruller) het project Polyphony presenteert . Meerstemmige muziek geïnspireerd door het werk van de Vlaamse polyfonisten. Te zien op 22/02 in CC Mol, 24/02 in Porgy en Bess in Terneuzen, en 06/04 in CC De Kern in Wilrijk.

Toine Thys Trio

Bozar/Rataplan

Brussel/Antwerpen

23/02 – 28/02

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content