ABC van zondag 13 juni

26/05/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:59

Over twee weken is het zover. Wat onthouden we tot dusver uit de campagne? In dit verkiezingsalfabet presenteren wij u een bijzonder selectief en zeer onevenwichtig overzicht van de opvallendste figuren, trends en modewoorden.

Alexander De CrooWerd op 12 december 2009 verkozen tot voorzitter van Open VLD en trok welgeteld vier maanden en tien dagen later, op 22 april 2010, 'de stekker uit de discobar' omdat de deadline voor een akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde niet was gehaald. Zal de Senaatslijst van zijn partij trekken, in de hoop zijn prille geloofwaardigheid ('Een afspraak is een afspraak') te kunnen verzilveren. Of dat lukt, is nog de vraag. Kan zich bij een nederlaag troosten met de gedachte dat hij het al bijzonder ver heeft gebracht: hij zit nog geen jaar in de politiek en stond al twee keer op de cover van Knack. Antipolitiek

Scheldwoord waarmee men jarenlang de kiezers van het Vlaams Blok/Belang (en daarna die van Lijst Dedecker) om de oren heeft geslagen. Wie vindt dat het daar in Brussel 'allemaal dezelfden' zijn, die is een 'foertstemmer' en doet aan 'antipolitiek'. Strikt genomen deugt die term niet: antipolitiek is evengoed politiek. Toch wil niemand ermee geassocieerd worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners