Elke dag trotseert Sabahtin het drukke verkeer en zijn verstikkende gassen op de 4. Levent Bulvari in het zakendistrict Levent in ?stanbul. Sabahtin verkoopt opblaasbare Spidermannen, made in China, voor 2,5 euro per stuk. Soms, als het verkeer weer even opschiet, zie je hem met zijn tros rood-blauw plastic onhandig een wagen achtervolgen om zijn geld te ontvangen.

Spiderman verkoopt niet slecht. "Gemiddeld 20 per dag", beweert Sabahtin. Maar hij heeft concurrentie. Even verder verkoopt een jonge man net hetzelfde. Wie een goeddraaiend handeltje heeft in Turkije, wordt al snel gekopieerd.

Het is een strategische plek, daar in de schaduw van de Sabanci-torens. Hier is het altijd file. Hier rijden de auto's altijd traag. Enkele straatkinderen verkopen papieren zakdoekjes aan de bestuurders voor een halve euro per pakje. Een meisje met snottebellen zet haar vuile handjes op de glimmende lak van een Mercedes. Het raampje schuift open en een bleke hand met gelakte nagels reikt haar een papieren zakdoekje aan.

Voor Spidermannen en papieren zakdoekjes moet je niet in het hypermoderne winkel- en cinemacomplex Kanyon zijn. Gebouwd in de vorm van een canyon, met fontein beneden, huisvest het winkelparadijs de duurste boetieks van ?stanbul. Portiers met hoge hoeden houden de deuren open, opdat de klanten de handen vrij hebben om hun zakken te dragen.

Wie het complex binnen wil, moet door de metaaldetector. Wagens worden grondig gecontroleerd voor ze naar de ondergrondse parking mogen afdalen. Binnen houden tientallen veiligheidsagenten en -camera's elk hoekje nauwlettend in het oog. Veel winkelplezier!

Elke dag trotseert Sabahtin het drukke verkeer en zijn verstikkende gassen op de 4. Levent Bulvari in het zakendistrict Levent in ?stanbul. Sabahtin verkoopt opblaasbare Spidermannen, made in China, voor 2,5 euro per stuk. Soms, als het verkeer weer even opschiet, zie je hem met zijn tros rood-blauw plastic onhandig een wagen achtervolgen om zijn geld te ontvangen.Spiderman verkoopt niet slecht. "Gemiddeld 20 per dag", beweert Sabahtin. Maar hij heeft concurrentie. Even verder verkoopt een jonge man net hetzelfde. Wie een goeddraaiend handeltje heeft in Turkije, wordt al snel gekopieerd.Het is een strategische plek, daar in de schaduw van de Sabanci-torens. Hier is het altijd file. Hier rijden de auto's altijd traag. Enkele straatkinderen verkopen papieren zakdoekjes aan de bestuurders voor een halve euro per pakje. Een meisje met snottebellen zet haar vuile handjes op de glimmende lak van een Mercedes. Het raampje schuift open en een bleke hand met gelakte nagels reikt haar een papieren zakdoekje aan.Voor Spidermannen en papieren zakdoekjes moet je niet in het hypermoderne winkel- en cinemacomplex Kanyon zijn. Gebouwd in de vorm van een canyon, met fontein beneden, huisvest het winkelparadijs de duurste boetieks van ?stanbul. Portiers met hoge hoeden houden de deuren open, opdat de klanten de handen vrij hebben om hun zakken te dragen.Wie het complex binnen wil, moet door de metaaldetector. Wagens worden grondig gecontroleerd voor ze naar de ondergrondse parking mogen afdalen. Binnen houden tientallen veiligheidsagenten en -camera's elk hoekje nauwlettend in het oog. Veel winkelplezier!