Luc Van den Bossche vertrekt niet zonder afscheidspremie

© Imageglobe

Voormalig SP.A-kopstuk Luc Van den Bossche wil pas vertrekken bij Brussels Airport als hij een premie krijgt.

Luc Van den Bossche kondigde op 13 juli aan dat hij Brussels Airport zou inruilen voor Optima, maar intussen heeft hij nog altijd geen ontslag genomen als voorzitter van Brussels Airport. Hij wil pas vertrekken als hij een ‘substantieel bedrag’ meekrijgt, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Geen ontslagbrief

“Er is geen officiële ontslagbrief, dus ik heb geen ontslag genomen”, zegt Van den Bossche daar zelf over. De kranten citeren goed ingelichte bronnen volgens dewelke Van den Bossche de luchthaven niet wil verlaten zonder nog een ‘substantieel bedrag’ op te strijken voor bewezen diensten.

Afscheidsvergoeding

“Een bestuurder kan in principe te allen tijde uit zijn functie ontheven worden door de algemene vergadering, zonder vergoeding. En het is ook niet echt gebruikelijk dat iemand die zelf ontslag neemt, met een afscheidsvergoeding naar huis gaat. Tenzij in het contract iets anders vermeld staat”, aldus de kranten.

Over de inhoud van zijn contract wil Van den Bossche niets kwijt. Juristen zouden het contract van de luchthavenbaas uitvlooien uit om erachter te komen in welke omstandigheden hij recht heeft op een vergoeding en over hoeveel het dan zou gaan.

Optima

Van den Bossche kondigde op 13 juli zijn ontslag aan als voorzitter van Brussels Airport. Hij deed dat op dezelfde dag dat La Libre Belgique bekendmaakte dat hij in zijn functie 689.000 euro zou verdienen. Van den Bossche zou dan de overstap maken naar Optima, een specialist in financiële planning die wordt overgenomen door Ethias. Optima wil uitgroeien tot een bank. Van den Bossche zou de bancaire activiteiten gaan uitbouwen.(Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content