Lokale autoriteiten zijn klaar voor komst Martin

© Belga

De lokale en federale politie is klaar om de komst van Michelle Martin in Malonne in goede banen te leiden.

In Namen zijn de lokale autoriteiten klaar voor de komst van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, naar het klooster van de Arme Klaren in Malonne. Het Hof van Cassatie spreekt zich normaal dinsdag 28 augustus uit over het beroep dat de burgerlijke partijen en de procureur-generaal van Bergen hebben aangetekend tegen de voorwaardelijke vrijlating van Martin.

“Om veiligheidsredenen kunnen we geen details kwijt over de inzet van de politie”, zei burgemeester van Namen Maxime Prévot. “Ik kan wel zeggen dat deze agenten niet enkel zullen instaan voor de bescherming van mevrouw Martin, maar voor de openbare orde.”

Hoeveel lokale en federale agenten gemobiliseerd worden, is niet bekendgemaakt. “We weten dat de vrijlating van Martin reactie opwekt. Maar wij kennen noch de omvang, noch de aard, noch de duur van het protest. Hoeveel agenten we inzetten, zal dus afhangen van de reactie op het terrein”, aldus nog Prévot.

Eerder al hielden minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) en de lokale autoriteiten een werkvergadering om te bespreken hoe de federale politie de lokale politie kan versterken.

Op Facebook is al opgeroepen tot een betoging “tegen de onverschilligheid” in Malonne, zaterdag om 13 uur. De stad Namen heeft voorlopig echter nog geen aanvraag ontvangen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content