Lijst Dedecker heet voortaan LDD

Jean-Marie Dedecker wordt weer voorzitter van de partij en neemt de fakkel over van Lode Vereeck.

Lijst Dedecker verandert van naam en heet voortaan LDD, wat staat voor ‘Libertair, Direct, Democratisch’. Dat heeft partijvoorzitter Lode Vereeck zaterdag aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van de partij. Hij geeft zijn mandaat terug. Jean-Marie Dedecker wordt weer voorzitter van de partij.

Lijst Dedecker werd al afgekort als LDD, maar dat letterwoord krijgt met ‘Libertair, Direct, Democratisch’ voortaan een andere invulling. De nieuwe baseline luidt ‘vrij en verantwoordelijk’.

‘Libertair, Direct, Democratisch. Dat is in drie woorden waarvoor LDD staat. Als libertaire partij brengen wij een optimistische boodschap van geloof in eigen kunnen, van een zo groot mogelijke individuele vrijheid en een zo klein mogelijke overheid. Direct staat voor de ongezouten aanpak; democratisch voor ons vertrouwen in referenda’, aldus Vereeck.

‘Politieke Test-Aankoop’

Hij beschouwt de naamswijziging als een nieuwe start voor de partij. Vereeck had op 5 juli van vorig jaar van het partijbestuur het mandaat gekregen om de partij beter te organiseren, het programma te actualiseren en de naam te wijzigen.

‘Sindsdien is het kader gecreëerd om de lokale afdelingen beter te ondersteunen en is de trimesteriële partijraad opgericht waar leden rechtstreeks worden betrokken bij de koers die de partij vaart. Op de partijraad van 18 december is het programma aangescherpt en koos LDD voor een rol als politieke testaankoop’, aldus Vereeck.

Hij beschouwt zijn taken als volbracht en geeft dinsdag zijn mandaat als voorzitter terug aan het partijbestuur. Vereeck wil zich weer volop toeleggen op het fractievoorzitterschap van LDD in het Vlaams Parlement. Statutair voorzitter Jean-Marie Dedecker neemt de functie van partijvoorzitter terug over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content