Liesbeth Homans en Geert Bourgeois in jury Mister Gay Belgium

Geert Bourgeois en Liesbeth Homans © Belga

De nieuwe Mister Gay Belgium wordt verkozen op zaterdag 28 mei 2016 bekendgemaakt in het Elckerlyc Theater in Antwerpen.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans (beiden N-VA) zullen zetelen in de jury van de “Mister Gay Belgium”-verkiezing.

Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar “een ambassadeur van en voor de holebigemeenschap, een jonge man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en iemand die vooral gebeten is door de Vlaamse, Belgische en internationale LHBT-thematiek”.

Charles Michel

Twaalf finalisten strijden voor de titel en om de 22-jarige Skelte Willems op te volgen, die vorig jaar zijn overwinningsjerp mocht ontvangen van premier Charles Michel. Op 9 mei brengen ze alvast een bezoek aan het kabinet van minister Homans, om hun campagne en thema uitgebreider toe te lichten.

Homans en Bourgeois worden in de jury bijgestaan door onder meer Marcel Vanthilt, Kürt Rogiers, Dina Tersago, Els de Schepper, Joyce De Troch, Lesley-Ann Poppe, Herman Verbruggen, Dana Winner, Peter Van Asbroeck, Kelly Pfaff, Leen Dendievel, Vincent Banic, Miriam Jacques en Bart Kaëll.

De winnaar van Mister Gay Belgium zal ons land vertegenwoordigen tijdens de verkiezing van Mr. Gay World. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content