Liberalen niet op zelfde lijn over N-VA

Open VLD wil niet onderhanden zonder de N-VA. Voor MR-kandidaat-voorzitter Charles Michel is een formule zonder de N-VA denkbaar.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wil geen gesprekken zonder de PS en de N-VA, maar volgens kandidaat MR-voorzitter Charles Michel is het mogelijk dat er zonder de N-VA wordt onderhandeld.

Michel had vorig weekend laten weten dat hij liever zonder de N-VA zou onderhandelen, maar corrigeerde dat achteraf door te stellen dat hij geen exclusieven heeft.

Op Radio 1 verklaarde hij donderdag dat er andere onderhandelingsformules moeten bekeken worden, ook formules zonder de N-VA. Hij noemde het een optie dat er onderhandelingen komen met de liberalen, maar zonder de partij van Bart De Wever.

De N-VA mag dan de grootste partij zijn aan Vlaamse zijde, maar na zeven maanden moeten we vaststellen dat het gewoon niet lukt’, aldus Michel. Volgens hem moet de N-VA duidelijk maken of ze wil onderhandelen in een Belgisch kader.

De Croo: met PS en N-VA

Maar volgens Open VLD-voorzitter Alexander De Croo is het evident dat de PS en de N-VA deel uitmaken van de regeringsvorming. De Croo zei donderdagmiddag op de openbare omroep dat het logisch is dat de verkiezingsuitslag wordt gerespecteerd.

Volgens hem komt er maar een goed akkoord als beide winnende partijen erbij betrokken zijn. De Croo herhaalde voorts dat Open VLD bereid is mee te onderhandelen. Hij zei bereid te zijn om het land mee uit de impasse te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content