Liberale vakbond haalt uit naar liberale partijen: ‘Enkel Kris Peeters lijkt nog te luisteren’

Mario Coppens (ACLVB) © BELGA

Het liberalisme van de Open Vld en de MR is niet het liberalisme dat wij kunnen verdedigen. Dat zegt de nieuwe voorzitter van de liberale vakbond ACLVB, Mario Coppens. “De enige binnen de regering die nog lijkt te luisteren, is Kris Peeters”, aldus Coppens.

De opvolger van Jan Vercamst schiet met scherp op de liberale partijen. “De sociale liberalen binnen de liberale partijen zijn een uitstervend ras”, aldus Coppens. Aanleiding zijn een aantal “asociale” voorstellen vanuit liberale hoek.

De nieuwe liberale vakbondstopman verwijst onder meer naar de aanvallen op het stakingsrecht, de voorstellen rond rechtspersoonlijkheid voor de vakbonden of de plannen om de wet-Major uit te hollen. ACLVB kan zich niet vereenzelvigen met dat liberalisme. “Dergelijke voorstellen staan diametraal tegenover het sociaal-liberalisme van de ACLVB”, aldus Coppens. Voor de liberale vakbond is er dan ook geen enkele band tussen hen en de liberale partij. “Zij zitten niet in ons bestuur, en wij niet in het hunne.”

De kritiek van de ACLVB blijft niet beperkt tot de liberale partijen, maar tot alle regeringspartijen. “Alleen Peeters lijkt nog te luisteren. Peeters is de enige die nog dossiers naar het sociaal overleg brengt.” Overigens heeft het nationaal comité van de ACLVB Sabine Slegers herverkozen als nationaal secretaris en dit voor een mandaat van vier jaar. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content