Leven in 2019: hoe ga je om met single vrienden?

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: omgaan met single vrienden.

Vraag je single vrienden elke keer opnieuw hoe het met hun liefdesleven gaat. Er zijn zeker veel, en uitsluitend positieve, dingen gebeurd sinds vorige week dinsdag.

Nodig hen uit voor een weekendje Ardennen met twee andere koppels. Dan is er meteen iemand die je in de kleine kamer met stapelbed kan steken. Jij kan er ook niet aan doen dat je wél goed in de markt lag, een partner vond, en dus wettelijk gezien recht hebt op de master bedroom met aansluitende badkamer.

De rekeningen deel je natuurlijk door het aantal aanwezige ‘gezinnen’.

Zeg regelmatig dat je jaloers bent op het single leven. Dat is niet gemakkelijk, want gewoon niet waar. Kom je niet meteen op een goede leugen? Probeer een van deze eens uit:

– Wauw, ik wou dat ik ook cornflakes kon eten als avondmaal. In de zetel. Met cola in plaats van melk.

– Verdorie, het moet toch handig zijn dat elke supermarkt kant-en-klare maaltijden voorziet op twee personen, en dat je dus alles altijd twee dagen na elkaar kan eten. Dat is de droom!

Geen lief hebben betekent ook alle tijd in de wereld hebben voor andere dingen. Dingen waar je niemand anders voor nodig hebt, zoals … tja, breien of zo? Al die tijd om te breien! Nooit meer geld moeten uitgeven aan sjaals! Wat een leven.

Twijfel je of je die ene single vriendin een ‘plus one’ moet geven voor je trouwfeest? Hoeft niet. Want in tegenstelling tot koppels, vinden singles het wél leuk om op feestjes te zijn waar ze helemaal niemand kennen of willen leren kennen.

Regel ongevraagd dates voor je single vrienden met alle andere singles die je kent. Kennissen, collega’s, boekhouders …

Of ze bij elkaar passen? Wel, ze zijn allebei single, mentaal stabiel (genoeg), en ouder dan 28 dus wanhopig. Bij elkaar passen? Het zijn soulmates.

Bespreek de ‘situatie’ van je single vrienden uitvoerig met bevriende koppels. Want jullie vinden het allemaal toch wat verontrustend, dat eindeloze uitgaan elk weekend, en nieuwe mensen leren kennen. Terwijl jullie weten dat je tijdens het uitgaan nooit de liefde van je leven zal ontmoeten. Nee, de liefde van je leven ontmoet je op kantoor, in de salsa-les, of, als je echt geluk hebt, op een internetforum voor kietelfetisjisten.

Praat zo vaak als je kan over jullie trouwplannnen, de reizen die je maakt met twee, en de fiscale voordelen die je geniet. Je single vrienden zijn duidelijk gewoon niet op de hoogte van hoe gezellig een leven als koppel is. Anders was dat toch al lang gelukt? Tenzij ze natuurlijk te laks zijn om iemand te vinden.

Luieriken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content