BKME.ORG is een platform dat de krachten van fietsers wil bundelen om in New York meer fietspaden te eisen van de overheid. De initiatiefnemers beschouwen de fietspaden als hun bezit. "Ze beschermen ons tegen het dodelijke verkeer," lezen we op de site.

De militanten van deze groep roepen op tot een 'velolutie' en willen dat alle overtredingen op fietspaden worden geregistreerd (via Twitter of andere sociale media) en aan de politie worden gemeld.

Via de site worden ook groepjes gevormd om samen door de stad te fietsen, om de veiligheid te verhogen.

New York wordt alsmaar fietsvriendelijker want de voorbije 5 jaar zijn er 210 fietspaden bijgekomen. Er zouden nu zo'n 20.000 fietsers zijn in de Big Apple. Bedoeling is om de 'verworven rechten' te vrijwaren en nog meer mensen warm te maken om de fiets te nemen. En daar hoort een 'name & shame'-taktiek bij die hardrijders moet aanklagen.

BKME.ORG is een platform dat de krachten van fietsers wil bundelen om in New York meer fietspaden te eisen van de overheid. De initiatiefnemers beschouwen de fietspaden als hun bezit. "Ze beschermen ons tegen het dodelijke verkeer," lezen we op de site. De militanten van deze groep roepen op tot een 'velolutie' en willen dat alle overtredingen op fietspaden worden geregistreerd (via Twitter of andere sociale media) en aan de politie worden gemeld. Via de site worden ook groepjes gevormd om samen door de stad te fietsen, om de veiligheid te verhogen. New York wordt alsmaar fietsvriendelijker want de voorbije 5 jaar zijn er 210 fietspaden bijgekomen. Er zouden nu zo'n 20.000 fietsers zijn in de Big Apple. Bedoeling is om de 'verworven rechten' te vrijwaren en nog meer mensen warm te maken om de fiets te nemen. En daar hoort een 'name & shame'-taktiek bij die hardrijders moet aanklagen.