Leterme verlaat Belgische politiek voor topjob bij OESO

© Belga

Yves Leterme wordt adjunct-secretaris-generaal bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Ontslagnemend premier Yves Leterme verlaat op korte termijn de Belgische politiek en gaat aan de slag als adjunct-secretaris-generaal van de OESO, de Organisatie voor Economische Ontwikkeling enSamenwerking.

Het gaat om een mandaat van twee jaar, dat hernieuwd kan worden. Wanneer de premier zijn nieuwe functie opneemt, is nog niet duidelijk. In de Wetstraat circuleerde al een tijdje geleden het gerucht dat premier Leterme de Belgische politiek beu is.

De eerste minister liet dinsdagavond in een mededeling zelf weten dat de secretaris-generaal Angel Gurria bij de OESO hem vrijdag zal voordragen als adjunct-secretaris-generaal.

Exit Leterme afhankelijk van huidige verantwoordelijkheden

Leterme, die nu al meer dan een jaar ontslagnemend premier is, verdwijnt nog niet meteen uit de Wetstraat. De kans bestaat dat de uittredende premier nog mee de begroting voor volgend jaar moet opstellen. Hijzelf liet dinsdag nog weten dat hij daar snel duidelijkheid over wil. “Het spreekt voor zich dat de datum waarop hij in voorkomend geval de functie zal opnemen, bepaald zal worden mede rekening houdend met zijn huidige verantwoordelijkheden als eerste minister van de regering in lopende zaken.”

CD&V, de partij van Leterme, laat weten trots te zijn op de internationale waardering voor Leterme en wenst hem succes bij zijn nieuwe uitdaging. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content