Lerares met hoofddoek ontslagen

De gemeenteraad van Charleroi heeft de vrouw ontslagen omdat ze weigert haar hoofddoek uit te doen tijdens het lesgeven.

Een lerares uit Charleroi die weigert haar hoofddoek af te leggen, wordt ontslagen. Dat heeft de gemeenteraad van Charleroi dinsdag aangekondigd.

Nuran Topal is sinds 2007 wiskundelerares in het gemeentelijk onderwijs. In oktober vorig jaar werd haar verboden om nog langer les te geven vermits ze een hoofddoek droeg.

Als gevolg van een beslissing van de gemeenteraad van Charleroi mogen leerkrachten van het gemeentelijk onderwijs immers geen uiterlijke religieuze of filosofische symbolen meer dragen.

Een rechtbank in kort geding gaf de stad Charleroi in december jongstleden gelijk, maar het hof van beroep van Bergen vonniste daarop in tegenovergestelde zin.

Na dat vonnis keurde de gemeenteraad van Charleroi een reglement van inwendige orde goed dat het de lerares verbood een hoofddoek te dragen.

Dinsdagmorgen werd de vrouw gehoord door de gemeenteraad, waar ze bevestigde dat ze haar hoofddoek niet wil afleggen om les te geven.

Daarop besliste de raad om haar te ontslaan. Ze heeft 45 dagen de tijd om in beroep te gaan bij de Franse gemeenschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content