Leider Sharia4Belgium Feisal Yamoun gesneuveld in Syrië

Sharia4Belgium-topman Feisal Yamoun is gesneuveld in Syrië. © .
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

In Syrië is de medeoprichter van Sharia4Belgium, de 30-jarige Feisal Yamoun, omgekomen tijdens gevechten.

In Syrië is de medeoprichter van Sharia4Belgium, de 30-jarige Feisal Yamoun, omgekomen tijdens gevechten. Yamoun, bijgenaamd ‘Abu Faris’, wordt beschouwd als een van de grote ronselaars van Belgische Syriëstrijders. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Laatste Nieuws.

Verschillende radicale websites meldden het overlijden van Yamoun aan het Syrische front. Officiële bevestiging is er evenwel nog niet. Maar medestrijders schrijven op Facebook dat hij ‘als martelaar naar het paradijs is vertrokken’. Yamoun zou tijdens gevechten een neergeschoten elektriciteitspaal op zijn hoofd hebben gekregen.

Het gerecht beschouwt Yamoun als de cruciale figuur in het overtuigen van tientallen Antwerpse jongeren om in Syrië te gaan vechten. Hij stond samen met Fouad Belkacem aan de wieg van Sharia4Belgium. Yamoun vocht het afgelopen anderhalf jaar aan de zijde van rebellen in Syrië. Half januari bleek uit cijfers van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders dat ongeveer 20 Belgische strijders zijn omgekomen in Syrië. NRC spreekt over 26 omgekomen Belgen in Syrië. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content