Leerlingen zijn ongemotiveerde leerkrachten beu

Ook de leerkrachten moeten beter hun ebst doen, vinden scholieren. © BELGA

Scholieren vragen dringend meer gemotiveerde leerkrachten in plaats van uitgebluste leraars. Dat blijkt uit een bevraging van 3000 Vlaamse leerlingen door de Vlaamse Scholierenkoepel.

Het resultaat van de bevraging is een eisenpakket met zes vragen, zoals ook meer praktische lessen en een steviger anti-pestbeleid, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Maar de voornaamste be­zorgdheid gaat toch over het gebrek aan motivatie bij leerkrachten, voornamelijk door de vele regeltjes die hen opgelegd worden.

“Als we vragen waarom we iets moe­ten leren, krijgen we vaak te horen: ‘Het staat in onze leer­plannen, we kunnen er niet onderuit’. Als ze ons nu eens zouden vertellen dat je met bepaalde wiskundige formu­les videogames kan maken, dan ben ik er zeker van dat je de hele klas mee hebt”, klinkt het bijvoorbeeld bij de scholieren.

Volgens onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) zijn het vooral de scholen die zich­zelf te veel druk opleggen. “Het is echt niet nodig om voor elk vak, elke doelstel­ling op te lijsten.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content