Kust mag zich opmaken voor topweekend

© Belga

De kust is dit weekend the place to be. Met dank aan het goede weer. De meeste hotels zijn volgeboekt en extra treinen worden ingelegd om de dagjestoeristen naar zee te sporen.

Het ziet ernaar uit dat de kust volop zal profiteren van het goede weer van de komende dagen. Het meteorologisch instituut KMI voorspelt 23 graden voor zowel zaterdag als zondag. De boekingen voor overnachtingen stromen dan ook snel binnen.

Drie dagen geleden deed provinciebedrijf Westtoer nog een bevraging en daaruit bleek dat tachtig procent van de hotels al vol zaten. “En dat zal nu al rap naar de negentig procent gaan”, denkt Geert Hoorens, regiomanager voor de kust. “Kleinere hotels kunnen volgeboekt zijn, maar er is zeker nog iets te vinden aan de kust.”

Volgens Hoorens zullen vooral de strandgebonden activiteiten, zoals de verhuur van ligstoeltjes, uitstekende zaken doen. “In een topweekend stromen 100.000 dagtoeristen naar de kust, en daar maken we ons toch voor op.”

NMBS paraatDe NMBS heeft alvast de nodige voorbereidingen getroffen voor het zonnige weekend dat voor de deur staat. De spoorwegoperator is van plan zeker 18 extra treinen in te leggen. “Zowel zaterdag als zondag leggen we 9 extra treinen in. ’s Ochtends gaat het om vier extra treinen (Luik-Oostende, Luik-Blankenberge, Hasselt-Blankenberge en Leuven-Blankenberge) en ’s avonds om vijf extra treinen (Oostende-Luik, Blankenberge-Brussel-Noord, Blankenberge-Luik, Blankenberge-Hasselt en Blankenberge-Schaarbeek)”, legt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck uit. Dat aanbod kan in de loop van het weekend nog aangevuld worden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content