Kunstevenement De Zee brengt ook online eerbetoon aan Jan Hoet (video)

Jan Hoet © Belga

Op 22 oktober start in Oostende het kunstevenement ‘De Zee’. Wegens het overlijden van Jan Hoet, de bezieler van het evenement, wordt het een ‘salut d’honneur’. In aanloop naar de tentoonstelling brengen de organisatoren al een online eerbetoon.

De komende 30 dagen plaatsen ze elke dag een beeldfragment met Jan Hoet op hun website. Het eerste fragment is een ontmoeting van de betreurde kunstpaus met Paul Jambers in Schalkse ruiters.

Bekijk het hieronder.

200 kunstwerken

De Zee is een tentoonstelling van tweehonderd kunstwerken, van de permodernen tot heden, onder het thema van de zee, gekozen door Jan Hoet en Philip Van den Bossche.

De tentoonstelling is zo breed als het onderwerp diep is. Het donker-realistische spectrum van Gustave Courbet en het pre-impressionistisch sensitivisme van William Turner vormen de oudste ankerpunten. De mentale afstand is niet zo groot tot Constant Permeke, en tot de duister-glanzende foto’s van een dode zee bij Dirk Braeckman of de pasteuze schilderijen van bevroren oceanen door Thierry De Cordier. (JB/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content