Kris Vanmarsenille en Rudy Collier nieuwe hoofdredacteurs van Gazet Van Antwerpen

Gazet van Antwerpen © BELGA

Kris Vanmarsenille en Rudy Collier zijn de twee nieuwe hoofdredacteurs van Gazet Van Antwerpen. Dat meldt het Mediahuis.

Gazet Van Antwerpen heeft twee nieuwe hoofdredacteurs: Kris Vanmarsenille en Rudy Collier. Zij moeten de verdere toekomst van de krant voorbereiden, zo meldt uitgeverij Mediahuis.

Voor Rudy Collier gaat het op eigen verzoek om een mandaat van één jaar. Collier en Vanmarsenille volgen Pascal Kerkhove op, die in maart te kennen gaf dat hij de functie van hoofdredacteur niet langer kon vervullen.

“De afgelopen weken werden constructieve gesprekken gevoerd over de reorganisatie van de redactie van Gazet Van Antwerpen”, aldus Mediahuis in een persbericht. “Het toekomstplan voor de krant werd vormgegeven en de concrete organisatie van de redactie uitgetekend.”

60 naakte ontslagen

Mediahuis meldt nog dat de nieuwe samenstelling van de redactie vanaf nu wordt ingevuld. Het is de bedoeling dat de plannen voor de krant in het najaar gerealiseerd kunnen worden. “Gazet van Antwerpen moet met een hernieuwde dynamiek op de kaart worden gezet als de toonaangevende krant in de provincie.”

Mediahuis is de joint-venture van Corelio en Concentra met de titels De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De herstructurering heeft tot gevolg dat iets meer dan 29 voltijdse jobs verdwijnen door vrijwillige vertrekkers. Het aantal naakte ontslagen staat momenteel op 60 en er worden zo’n 50-tal regelingen getroffen volgens het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT). Dat bevestigde de directie eerder. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content