Koning deelt laatste adeltitels uit

© Belga

Rolstoelatlete Marieke Vervoort en de vader van het Higgs-deeltje zijn de laatste adeltitels die door koning Albert zijn uitgedeeld.

Koning Albert heeft zijn laatste adellijke gunsten en eretekens uitgereikt.

Op voordracht van de minister van Buitenlandse Zaken verleent de koning jaarlijks een reeks adellijke gunsten en deelt hij enkele eretekens uit aan Belgen met bijzondere verdiensten op hun palmares.

Marieke vervoort en Michèle George

Dit jaar valt die eer onder meer te beurt aan Marieke Vervoort en Michèle George, beiden medaillewinnaars op de paralympics van 2012 in Londen. Allebei worden ze gehuldigd als grootofficier in de Kroonorde.

Chris Van den Wyngaert, destijds permanent rechter in het Joegoslavië-tribunaal en vervolgens permanent rechter in het Internationaal Strafhof in Den Haag, wordt barones. Kernfysicus François Englert, samen met Robert Brout en Peter Higgs de geestelijke vader van het ‘Higgs-boson’-deeltje, wordt dan weer baron, net als voormalig VBO-topman Rudi Thomaes.

Voorts kregen nog een reeks diplomaten, professoren, bedrijfsleiders en andere notabelen een adeltitel of ereteken opgespeld. Het gaat onder meer om ereambassadeur Dominique Struye de Swielande, hoogleraar François Ost en wetenschapper Koen Andries. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content