Koning Albert weigert beschouwd te worden als vader Delphine Boël

Koning Albert weigert beschouwd te worden als de vader van Delphine Boël, zo laat hij in een eerste reactie weten via zijn advocaat.

Koning Albert heeft via zijn advocaat, meester Guy Hiernaux, voor het eerst gereageerd op de procedure die Delphine Boël start om erkend te worden als zijn biologische dochter.

‘Als ik de reportages en de verklaringen van mevrouw Selys de Longchamps (de moeder van Delphine) lees, zit daarin geen enkel bewijs dat Delphine de dochter is van Albert,’ zei Hiernaux aan de VRT-nieuwsdienst. ‘We zien de foto’s, maar die bewijzen niet dat hij de vader is.’

Volgens de advocaat van de koninklijke familie was koning Albert sereen toen hij hem zag. Hiernaux: ‘Hij geeft de feiten niet toe. Hij weigert om beschouwd te worden als de vader van Delphine’.

Nieuwe procedure

Delphine Boël heeft voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg afstand gedaan van haar vorderingen tegen koning Filip, prinses Astrid, de intendant van het koninklijk paleis en haar vader Jacques Boël. Ze zal volgende week maandag een nieuwe vordering inleiden, gericht tegen koning Albert en haar wettelijke vader.

De kunstenares had haar vader, toenmalig prins Filip, prinses Astrid en koning Albert in juni gedagvaard om van hen een DNA-staal te eisen zodat ze zou kunnen aantonen dat niet Jacques Boël maar koning Albert haar biologische vader is. Koning Albert was als staatshoofd onschendbaar, reden waarom de intendant van het koninklijk paleis in zijn plaats was gedagvaard. Door de troonsafstand kan Albert nu wel gedagvaard worden. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content