Wat is het geheim voor een passionerende en inspirerende avond? Vraag een chef, een filosoof, een comédienne, een pianist en een designer om te vertellen over wat hen drijft. En laat die verhalen aanvullen met toepasselijke muziek door een 80-koppig orkest. Dat was het unieke concept van 'The Power of Passion', een evenement waarvoor het Belgian National Orchestra, Knack/Le Vif en Renault de handen in elkaar sloegen.

Het Belgian National Orchestra kan bogen op ruim 80 jaar ervaring als symfonisch orkest. Maar het BNO gaat mee met zijn tijd en zoekt, onder leiding van intendant Hans WAEGE en chef-dirigent Jamie Phillips, naar vernieuwing om zijn muziek bij een ruimer publiek te brengen. Dat gebeurde onlangs ook tijdens 'The Power of Passion', een evenement waarvoor het Belgian National Orchestra de handen in elkaar sloeg met Knack/Le Vif L'Express en Renault.

Het evenement 'The Power of Passion' bracht vijf inspirerende persoonlijkheden met een zeer diverse achtergrond bijeen voor een avond over passie, inspiratie en zingeving. Pianist Jef Neve speelde samen met het Belgian National Orchestra een eigen compositie: "Passie is iets wat je uit balans brengt. Maar ik heb het nodig, zeker in tijden waar alles almaar meer in regeltjes wordt gegoten."

Tijdens het evenement 'The Power of Passion' vertelden vijf inspirerende sprekers over hun passie en wat hen drijft in hun job. Jean Paul Van Bendegem is wiskundige, filosoof en hoogleraar logica: "Ik ben gefascineerd door het zoeken naar verbanden tussen zaken en mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Ik ben ervan overtuigd dat niets op zichzelf bestaat, maar alles met andere dingen verbonden is."

Tijdens het evenement 'The Power of Passion' vertelden vijf inspirerende sprekers over hun passie en wat hen drijft in hun job. Chef Sang Hoon Degeimbre, bekend van L'Air du Temps in Liernu en SAN Brussel en Gent was één van hen: "Passie is mijn motor. Ze helpt me om te zoeken naar de permanente vernieuwing die ik nodig heb om mijn keuken steeds naar een hoger niveau te tillen."

Tijdens het evenement 'The Power of Passion' vertelden vijf inspirerende sprekers over hun passie en wat hen drijft in hun job. Laurens van den Acker, Groupe Renault Corporate Design Director: "In elk product steken we onze ziel en zaligheid. Maar design mag niet wereldvreemd zijn, het is niet de bedoeling dat je de business in de vernieling draait. Daarom maakt het mij nog altijd happy als een model goed verkoopt."

Het evenement 'The Power of Passion' bracht vijf inspirerende persoonlijkheden met een zeer diverse achtergrond bijeen voor een avond over passie, inspiratie en zingeving. Creatieve duizendpoot Laurence Bibot bracht een stand-upcomedy: "Ik haal ontzettend veel voldoening uit alles wat ik doe: schrijven, acteren, stand-up,... Passie klinkt voor mij soms als een beladen, romantisch woord. Maar ik ben wel gepassioneerd door wat ik doe."

Op vrijdagavond 17 november vond 'The Power of Passion' plaats: een inspirerende masterclass over passie met sterke getuigenissen van diverse sprekers. Ontdek hier de unieke sfeer.

Bijna 500 gasten genoten vrijdagavond 17 november van een unieke avond vol passie in het Théatre National in Brussel. Ze hadden kaartjes gekregen of gekocht voor 'The Power of Passion', een avond die vooraf gehuld was in een zweem van mysterie. Heel wat gasten vroegen zich immers af wat bijvoorbeeld chef Sang Hoon Degeimbre of designer Laurens van den Acker precies te maken hadden met het Belgian National Orchestra. "Maar het ging over passie en dat thema alleen al wekte mijn belangstelling", vertelde Isabelle Gonnissen.