Het leasen en financieren van elektrische voertuigen is een business vol nieuwe uitdagingen en opportuniteiten. "Begeleiding en een aanbod op maat is cruciaal. Onze droom? De Spotify van de mobiliteit worden met de juiste oplossingen op het juiste moment, en dat via een abonnement" stelt Sarah Meuleman, marketing en product manager bij VDFin, financiële dienstverlener van D'Ieteren.

Begin september 2018 rolde in Audi Brussels met de e-tron de eerste elektrisch aangedreven SUV van de band. Een historische gebeurtenis in de geschiedenis van de automobiel, van het merk en de fabriek. De Audi e-tron zette Made in Belgium opnieuw op de kaart.

Hoe zwaarder en sneller een auto, hoe meer die verbruikt. Daarom kiest Mazda met de MX-30 bewust voor een lichte batterij met een autonomie van 200 kilometer, wat in de meeste gevallen meer dan voldoende is. Een logische keuze voor wie focust op de essentie van elektrisch autorijden.

De VW Kever is synoniem van het Duitse Wirtschaftswunder, de VW Golf van de democratisering van het autobezit in West-Europa. Van de VW ID.3 wordt gezegd dat die een nieuw autotijdperk inluidt waarin elektromotoren de overhand zullen nemen op thermische motoren.

Met rijkelijk uitgeruste en betaalbare modellen met een actieradius tot bijna 500 kilometer rolt Hyundai de rode loper uit voor wie zinnens is een elektrisch aangedreven auto te kopen. Volgens een recent lezersonderzoek van Roularta Research neemt het aantal geïnteresseerden snel toe.

Kia behoort tot de snelst groeiende automerken. Het geheim achter het succes: value for money, vernieuwend design en innovatieve technologie. Het Kia-gamma omvat 11 deels of volledig elektrisch aangedreven modellen, dat aantal wordt stapsgewijs uitgebreid tot 22. Tegen 2026 wil Kia wereldwijd jaarlijks 500.000 EV's verkopen.

6 op de 10 Belgen hebben nog nooit met een elektrisch aangedreven auto (mee)gereden. Toch overwegen 5 op de 10 om die stap te zetten wanneer ze nu een nieuwe wagen zouden kopen. Dat zijn twee opvallende conclusies uit een recente lezersbevraging bij de 18 belangrijkste magazines van Roularta Media Group.