Is besparen op energie, verwarming en water een dagelijkse strijd? Helemaal niet met de slimme thermostaat boxx! Fabienne, Luc en Christophe hebben uiteindelijk honderden euro's bespaard dankzij een betere opvolging. Ze vertellen hun verhaal.

De zomer is voorbij, dus is de tijd weer aangebroken om de verwarming aan te zetten. Neem de juiste voorzorgen om in alle comfort de winter door te komen, te besparen op verwarmingskosten, en bovenal om een panne te vermijden.

Je hebt je huis uitgerust met LEDs, de muren en het dak geïsoleerd en je denkt zuinig om te springen met je elektriciteitsverbruik? Sommige toestellen die je dagelijks gebruikt, verbruiken echter veel meer energie dan je vermoedt. Een overzicht.

Als de hittegolven elkaar opvolgen en het regelmatig binnen even warm is als buiten, laten velen er zich toe verleiden een airco te installeren, maar dit is ten koste van de planeet en de portemonnee! Er bestaan alternatieve oplossingen om het huis in de zomer te koelen en meerverbruik te vermijden. We geven je er 6.

Wist je dit al? Verwarming is gemiddeld goed voor 65 à 70% van het energieverbruik in een goed geïsoleerde woning. Een goed geregelde thermostaat garandeert niet alleen comfort maar ook een aanzienlijke geldbesparing. Bovendien vermijd je zo ook energieverspilling. Hier kan je lezen hoe het moet.

Een kraan openen, een was draaien, een douche nemen, het gazon sproeien,... Heb je enig idee hoeveel dat alles elke dag verbruikt? Gemiddeld een honderdtal liter water per Belg en per dag! Dat zou beter moeten kunnen - en het kost niet eens zo veel moeite.