Laura groeide op in Antwerpen met sterke vrouwen om zich heen. "Mijn moeder en grootmoeder hebben samen een rusthuis opgestart. Ons gezin woonde daarboven. Ze leerden me dat welzijn en welvaart kunnen samengaan in de economie", vertelt ze. Vandaag doet Laura onderzoek voor haar doctoraat in de sociologie, en ze geeft daarnaast deeltijds les. In haar vrije tijd speelt ze basket bij een club in Schaarbeek.

Talent laten bloeien

In haar doctoraatsonderzoek verdiept ze zich in de wereld van jongeren in de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers. Daar krijgen de jongeren een jaar lang intensief onze Nederlandse taal aangeleerd. "Die jongeren hebben superveel talent en potentieel, maar dat komt niet altijd naar boven. Want een jaar is erg kort om onze taal te leren. Bovendien moeten ze ook ons schoolsysteem en onze samenleving doorgronden. Na dat jaar kunnen ze zeker nog extra hulp gebruiken, maar daar is weinig ruimte voor. Daardoor vinden alleen de sterksten hun weg."

Met haar onderzoek wil ze scholen helpen om jongeren beter te begeleiden. Als het onderzoek is afgerond, wil ze haar eigen sociale onderneming starten. "Door structurele ongelijkheid te bestuderen, sta ik anders in het leven. Ik wil de kennis die ik heb opgedaan in de praktijk toepassen. Consumenten spelen daarbij een belangrijke rol. Ik ben er immers van overtuigd dat zij macht hebben door de keuzes die ze maken. Als meer mensen bewust kiezen en kopen, neemt die macht toe."

Investeren in morgen

Haar overtuiging bracht haar bij Triodos Bank. Ze wil haar geld duurzaam beleggen, maar er zijn veel tinten groen op de markt.

"Ik wil verantwoordelijk omspringen met de som die ik van mijn ouders kreeg. Daarom kies ik voor een bank die alleen duurzame projecten ondersteunt, en niet een bank die bijvoorbeeld maar voor 2 % duurzaam belegt omdat daar op dat moment vraag naar is. Bij Triodos is duurzaamheid de bestaansreden. Triodos legt de lat zeer hoog voor bedrijven, voor ze worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van de bank. Triodos neemt de tijd om je alles in detail uit te leggen en je beleggingsprofiel op te maken. Die transparantie vind ik belangrijk."

Laura is zich goed bewust van de risico's van beleggen, vindt ze. "Je belegt best met geld dat je een hele tijd kan missen. Triodos is dan een van de veiligste keuzes omdat ze investeren in ondernemingen die nieuwe initiatieven nemen, en zo zorgen voor de oplossingen van morgen. Beleggingen die niet duurzaam zijn, zijn voor mij niet meer van deze tijd. Want als jongere wil ik in de toekomst investeren."

Ook duurzaam beleggen? Met Triodos Bank investeer je in een duurzame toekomst. Ontdek hier hoe je dat doet.

Laura groeide op in Antwerpen met sterke vrouwen om zich heen. "Mijn moeder en grootmoeder hebben samen een rusthuis opgestart. Ons gezin woonde daarboven. Ze leerden me dat welzijn en welvaart kunnen samengaan in de economie", vertelt ze. Vandaag doet Laura onderzoek voor haar doctoraat in de sociologie, en ze geeft daarnaast deeltijds les. In haar vrije tijd speelt ze basket bij een club in Schaarbeek.In haar doctoraatsonderzoek verdiept ze zich in de wereld van jongeren in de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers. Daar krijgen de jongeren een jaar lang intensief onze Nederlandse taal aangeleerd. "Die jongeren hebben superveel talent en potentieel, maar dat komt niet altijd naar boven. Want een jaar is erg kort om onze taal te leren. Bovendien moeten ze ook ons schoolsysteem en onze samenleving doorgronden. Na dat jaar kunnen ze zeker nog extra hulp gebruiken, maar daar is weinig ruimte voor. Daardoor vinden alleen de sterksten hun weg."Met haar onderzoek wil ze scholen helpen om jongeren beter te begeleiden. Als het onderzoek is afgerond, wil ze haar eigen sociale onderneming starten. "Door structurele ongelijkheid te bestuderen, sta ik anders in het leven. Ik wil de kennis die ik heb opgedaan in de praktijk toepassen. Consumenten spelen daarbij een belangrijke rol. Ik ben er immers van overtuigd dat zij macht hebben door de keuzes die ze maken. Als meer mensen bewust kiezen en kopen, neemt die macht toe."Haar overtuiging bracht haar bij Triodos Bank. Ze wil haar geld duurzaam beleggen, maar er zijn veel tinten groen op de markt."Ik wil verantwoordelijk omspringen met de som die ik van mijn ouders kreeg. Daarom kies ik voor een bank die alleen duurzame projecten ondersteunt, en niet een bank die bijvoorbeeld maar voor 2 % duurzaam belegt omdat daar op dat moment vraag naar is. Bij Triodos is duurzaamheid de bestaansreden. Triodos legt de lat zeer hoog voor bedrijven, voor ze worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van de bank. Triodos neemt de tijd om je alles in detail uit te leggen en je beleggingsprofiel op te maken. Die transparantie vind ik belangrijk."Laura is zich goed bewust van de risico's van beleggen, vindt ze. "Je belegt best met geld dat je een hele tijd kan missen. Triodos is dan een van de veiligste keuzes omdat ze investeren in ondernemingen die nieuwe initiatieven nemen, en zo zorgen voor de oplossingen van morgen. Beleggingen die niet duurzaam zijn, zijn voor mij niet meer van deze tijd. Want als jongere wil ik in de toekomst investeren."