We zijn een land van bier. We zijn een land van wielrennen. Het beste bier en de beste wielrenners, bovendien. Dat wielrennen en bier een hemelse combinatie vormen, hoef je supporters en amateursporters niet te vertellen. Maar bier en topsport?

'De derde helft.' 'De ereronde.' 'De verlengingen.' Een sportieve inspanning zien we graag beloond met een frisse recuperatie onder vrienden en bekronen we met mooie beeldtaal. Wat oogt een van condens parelend pintje toch heerlijk na een fietstocht of een partijtje voetbal. Maar is het een goed idee om de dorst op zo'n moment met een alcoholvrij biertje te lessen? Nou en of!

Genieten van een lekkere frisse pint en je toch geen zorgen maken over je lijn? Alcoholvrij bier schenkt het beste van twee werelden. In een glas 0,0%-bier past veel smaak, maar heel wat minder calorieën.

Het staat tegenwoordig stoerder om te zeggen dat je een maand niet hebt gedronken, dan dat je pocht dat je er nog eens stevig bent ingevlogen. Wie alcoholvrij blijft, is niet langer het kneusje of de beklagenswaardige bob-van-de-avond. Een hype of een kentering?

Tournée Minérale gaat in februari 2019 zijn derde editie in. Vorig jaar nam één volwassen Belg op vijf deel en 92 procent van de deelnemers zegt opnieuw te willen meedoen. Een maand zonder alcohol, het levert je alleen maar voordelen op. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn.