S.M.A.K.

In 2014 kiest S.M.A.K. voor een dynamische wisselwerking tussen de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Januari is gewijd aan de schilderkunst in de collectie, met werk van onder andere Anne-Mie Van Kerckhoven, Paul Delvaux en Marthe Wery. Later in het voorjaar brengt S.M.A.K. de expressieve, 'schilderkunstige' installaties van Richard Jackson en een kleine, atypische tentoonstelling van Thomas Ruff met een focus op licht en fotografie in zijn oeuvre.

Tijdens de zomer maak je kennis met het werk van Wilfredo Prieto met zijn kritische, relativerende en humoristische beelden. Daarnaast presenteert S.M.A.K. een selectie werken uit de afstudeerprojecten van álle Belgische kunsthogescholen tijdens 'Coming People'.

In oktober is het aan Berlinde De Bruyckere om hoge toppen te scheren: ze toont haar monumentale sculptuur 'Cripplewood- Kreupelhout' samen met werk uit verschillende perioden van haar artistieke carrière. Gelijklopend onderzoekt S.M.A.K. in een collectietentoonstelling de historische waarde van 'Kunst In Europa na '68', een legendarisch project van Jan Hoet in 1980.

Naast het vaste aanbod voor groepen en tijdelijke activiteiten voorziet S.M.A.K. ook bezoeken en projecten op maat.

Praktisch

  • S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Citadelpark, Gent
  • Open: di. t.e.m. zo. van 10 tot 18 uur. Gesloten: op ma. en op 01/01 en op 24, 25 en 31/12
  • Info: tel. 09 240 76 01 - info@smak.be - www.smak.be

Voordeel Knack Club: Knack Clubleden betalen het reductietarief van 6 euro i.p.v. het individuele tarief van 8 euro. Korting geldig voor max. 2 pers./Knack Clubkaart tot eind 2014