Museum voor het Kostuum en de Kant

Robe Chanel
Robe Chanel

Hofjurken en minirokken, corsages uit de 19de eeuw en couturierhoeden, capes en waaiers, schoudertassen, kantwerk uit Brussel en Binche, schilderijen en gravures, de eerste modetijdschriften en de huidige modemagazines ... het museum voor het Kostuum en de Kant verzamelt de meest uiteenlopende stukken die van betekenis zijn voor de geschiedenis van de mode.

De collecties zijn samengesteld op basis van privéschenkingen, aankopen op openbare verkopen, bijdragen van antiquairs ... waardoor enerzijds textielerfgoed bewaard kan worden en anderzijds de bestaande collecties aangevuld kunnen worden met het oog op thematische tentoonstellingen. Daarom toont het Museum zijn nieuwe aanwinsten beurtelings in thematentoonstellingen: tot 2 maart 2014, Seventies-El'k zijn stil en vanaf 3 april 2014, Mode in de jaren '30.

Het museum biedt ook een platform voor hedendaagse textielcreaties. Het houdt een zaal vrij voor tijdelijke tentoonstellingen van het werk van Brusselse hogeschoolstudenten Haute Couturematerialen 2, creaties van stoffen door studenten van de Académie royale des Beaux-Arts voor de lente-zomercollectie 2012 van Jean-Paul Gaultier. Maar ook reeds bekende kunstenaars zoals Diane Didier, Isabelle Baines of Rose Marie Noé stellen er hun werk tentoon.

Praktisch

  • Museum voor het kostuum en de kant, Violetstraat 12, Brussel
  • Open: van ma. t.e.m. zo. van 10 tot 17 uur
  • Gesloten: wo., 01/01, 01/05, 01/11, 11/11 & 25/12
  • Info: 02 213 44 50 - www.museumvoorhetkostuumendekant.be

Voordeel Knack Club: Knack Clubleden ontvangen 2 tickets voor de prijs van 1. Korting geldig op vertoon van de Knack Clubkaart tot eind 2014