M HKA

Voor The Pink Spy neemt Narcisse Tordoir bewust de rol van 'kunstenaar-curator' op zich. De tentoonstelling bestaat uit vijf verschillende onderdelen: het project The Pink Spy van Tordoir zelf, een selectie uit de Barjeel Art Foundation in Sharjah, een keuze van werken uit de M HKA-collectie, twee series etsen van Giambattista Tiepolo en werk van een jonge kunstenaars.

Don't You Know Who I Am? is een tentoonstellingsproject dat focust op diepgaande vragen rond 'identiteitspolitiek'. Na jarenlange negatieve connotaties rond dit begrip, onderzoeken kunstenaars opnieuw wat de betekenis ervan kan zijn in de hedendaagse wereld. Ze laten hierbij de strikte grenzen en visuele codes zoals ras, gender en seksualiteit achter zich en bekijken identiteiten als onderdeel van een bredere context.

Panamarenko Universum brengt een fascinerend overzicht van de belangrijkste tuigen en objecten van de Antwerpse kunstenaar. Voor het eerst wordt dieper ingezoomd op zijn inspiratiebronnen. De tentoonstelling belicht zowel de veelzijdigheid, als de diepgang van het oeuvre van een bevlogen kunstenaar-tovenaar.

Praktisch

  • M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen), Leuvenstraat 32, Antwerpen
  • Open: di. t.e.m. zo. van 11 tot 18 uur, do. van 11 tot 21 uur
  • M HKAFE: di. t.e.m. zo. van 11 tot 18 uur, do. van 11 tot 21 uur (keuken van 12 tot 16 uur)
  • Info: tel. 03 260 99 99 - info@muhka.be - www.muhka.be
  • Reserveren: tel. 03 260 99 99 - ontvangt@muhka.be

Voordeel Knack Club: Knack Clubleden betalen 4 euro i.p.v. 8 euro op vertoon van de Knack Clubkaart. Korting geldig voor max. 2 pers./Knack Clubkaart tot eind 2014.