In Flanders Fields Museum

Het museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. De focus ligt op de menselijke ervaring in de oorlog, op het persoonlijke getuigenis van de oorlogservaring. Verhalen die beklijven en die aanzetten om verder te zoeken, dieper te graven en - uiteindelijk - ook te delen.Nu de persoonlijke getuigen er zelf niet meer zijn, presenteert het museum het landschap van de oorlog als de grote laatste getuige. Het hedendaagse landschap is zeker een van de laatste tastbare getuigen van de oorlogsgeschiedenis. Tastbaarheid die ontmoeting mogelijk maakt. Daarom wordt in het museumparcours ook een bezoek aan het belfort mogelijk gemaakt. Vanop de torenomgang ziet de bezoeker uit over de stad en de omliggende slagvelden.Om het belevingsaspect nog te vergroten, ontvangt elke bezoeker bij zijn aankomst een persoonlijke 'poppy'-armband. Dankzij de chip die in de armband zit, wordt de taalkeuze automatisch ingesteld en kan de bezoeker 4 persoonlijke verhalen ontdekken doorheen de permanente tentoonstelling.

Tot 30 juni 2014 loopt de grote tijdelijke dubbeltentoonstelling 'Oorlog en Trauma' in het In Flanders Fields Museum en het Museum Dr Guislain in Gent. Het In Flanders Fields Museum in Ieper behandelt de organisatie van de algemene medische zorg aan het front. In Gent ligt de nadruk op de psychiatrie.

Praktisch

  • In Flanders Fields Museum, Lakenhallen, Grote Markt 34, Ieper
  • Open: van 01/04 tot 15/11 van 10 tot 18 uur; van 16/11 tot 31/04 (di. t.e.m. zo.) van 10 tot 17 uur
  • Info & reserveren: tel. 057 23 92 20 - www.inflandersfields.be

Voordeel Knack Club: Knack Clubleden betalen 6.50 euro i.p.v. 9 euro voor het museum, inclusief poppy-armband. Aanbod geldig voor max. 5 pers./Knack Clubkaart tot eind 2014.