Het Vlot

Als abonnee krijgt u het tweede tickets gratis op vertoon van uw Knack Clubkaart.

Het Vlot

Het Vlot © Alle rechten voorbehouden

Wat? Tentoonstelling - 'Naar Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam'

Wanneer? Nog tot 15/04

Waar? Mu.ZEE en diverse locaties in Oostende

Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam, de opvolger van De Zee - salut d'honneur Jan Hoet (2015), is een tentoonstelling, verspreid over maar liefst 22 locaties in Oostende. Hiervoor selecteerden de curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos een 70-tal kunstenaars, zowel (inter)nationaal gevestigde waarden als jong talent.

Het verhaal van de tentoonstelling start in Mu.ZEE, het kunstmuseum aan zee met een grondig onderzoek naar het Vlot van Medusa (1818) van Théodore Géricault en het utopische vlot van Jan Fabre Kunst is (niet) eenzaam (1986). Een onmiskenbaar verschil in tijd van 170 jaar, een compleet verschillende ontstaansgeschiedenis, maar de werken sluiten naadloos bij elkaar aan door hun verbeelding van de expeditie en de zoektocht van de kunstenaar.

Aan de basis van het Vlot liggen puur menselijke onderwerpen: het eenzame pad, de drang om te overleven, het verlangen naar verbinding. Het leidt onder meer naar actuele thema's waarover vele hedendaagse kunstenaars reflecteren.

Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam kan je tot 15 april 2018 komen ontdekken in Mu.ZEE en op diverse locaties, waarvan sommige eenmalig toegankelijk zijn gemaakt voor Het Vlot: de Dominicanenkerk, 20e verdieping in het Europacentrum, de Middeleeuwse toren De Peperbusse, de Koninklijke stallingen, de kelders van de Sint-Jozefkerk...).

Praktisch

Voordeel Knack Club

  • 2 tickets voor de prijs van 1 op vertoon van de Knack Clubkaart

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners