Der Rosenkavalier

Wanneer? DI. 17/12, DO. 26/12, DI. 14/01 & VR.17/01

Waar? Vlaamse Opera Gent & Antwerpen

Wat? Opera - DER ROSENKAVALIER

www.vlaamseopera.be

De Marschallin, een rijpere en aantrekkelijke vorstin, regelt in het 18e-eeuwse Wenen een huwelijk tussen haar rokkenjagende neef Baron Ochs en de mooie Sophie. Marschallins jonge minnaar Octavian trekt als 'Rosenkavalier' op pad: hij maakt Sophie het aanzoek bekend door haar een zilveren roos te overhandigen, maar wordt zelf op haar verliefd. Terwijl de amoureuze perikelen gaande zijn, probeert de Marschallin zich, vol weemoed, te verzoenen met het ouder worden. Een ijzersterk verhaal, de twijfel tussen een lach en een traan: de ideale mix voor een echte crowd pleaser. De sensuele laatromantische muziek, met de wals in een hoofdrol, doet de rest.

De regie is een primeur van formaat: de met twee Oscars gelauwerde Christoph Waltz waagt zich in Antwerpen en Gent aan zijn operadebuut en trekt pas daarna naar Luxemburg en Londen. Hij doet bij menig filmliefhebber een belletje rinkelen met zijn hoofdrollen in films als Inglorious Basterds en Django unchained (Tarantino), en Carnage (Polanski). Waltz zegt in deze productie op zoek te gaan naar de grens tussen het private en het publieke, tegen de achtergrond van de barokke grandeur van het oude Wenen.

Praktisch

  • Vlaamse Opera Antwerpen, Frankrijklei 3, Antwerpen; Vlaamse Opera Gent, Schouwburgstraat 3, Gent
  • Info en reserveren: 070 22 02 02 - info@vlaamseopera.be - www.vlaamseopera.be

Voordeel Knack Club: Knack Clubleden genieten 15% korting geldig voor de voorstellingen op di. 17/12 en do. 26/12 in Antwerpen, en op di. 14/02 en vr. 17/01 in Gent