Belvue Museum

Het BELvue museum is het enige museum dat de geschiedenis van België voor u onthult. Vanaf de volksopstand in 1830 tot aan de federale Staat van vandaag: na uw bezoek blijven er nog weinig mysteries over het Belgische verleden over. U krijgt de kans om unieke historische documenten, opmerkelijke filmfragmenten, frappante foto's en treffende objecten te bekijken en zelf te bestuderen. Mijlpalen uit de Belgische geschiedenis, zoals de strijd voor algemeen stemrecht, de wereldoorlogen en de koningskwestie, de gouden jaren zestig en de recente staatshervormingen worden u op een bijzondere en leerrijke manier voorgesteld.

Maar ook de locatie en de geschiedenis van het gebouw zelf, zijn op zich een bezoek waard. Het voormalige 18de-eeuws luxehotel was, voordat het een museum werd, ook een tijdje een prinselijke residentie.

Praktisch

  • BELvue museum, Paleizenplein 7, Brussel
  • Open: van di. tot vr. van 10 tot 17 uur. Za. en zo. van 10 tot 18 uur
  • Gesloten: op ma. (enkel voor groepen) en op 01/01 en 25/12
  • Info: 070 22 04 92- info@belvue.be - www.belvue.be

Voordeel Knack Club: Knack Clubleden ontvangen 2 tickets voor de prijs van 1 (geldig op het tarief van 6 euro in het BELvue museum en op een combiticket BELvue museum en Voormalig Paleis van Brussel t.w.v. 10 euro). Aanbod geldig voor max. 4 pers./Knack Clubkaart tot eind 2014.