Audio-expo Kanteltijd

9 oktober - 16 januari

Knack-tekenaar Karl Meersman en comedian Wouter Deprez slaan de handen in elkaar voor de audio-expo 'Kanteltijd'. Terwijl u het nieuwe werk van Karl ontdekt, fluistert Wouter Deprez zijn

bedenkingen in via een audiogids. De interactie tussen de kunstwerken van Karl en het commentaar van Wouter zorgt voor een boeiend geheel. Een fascinerend verhaal over de kwetsbaarheid van de mens in deze voortdurend veranderende wereld. Nu meer dan ooit actueel.

Praktisch

 • 30 x 2 tickets voor nocturne 28/10
 • 4 x 2 VIP-tickets voor een exclusieve rondleiding met Karl Meersman en Wouter Deprez op 16/11
 • Cultuurcentrum Scharpoord - Maxim Willemspad 1 - 8300 Knokke-Heist
 • Meer info: kanteltijd.be
Madou, Alle rechten voorbehouden
Madou © Alle rechten voorbehouden

Madou

14 november

Madou is tijdloos en iconisch. Voor het debuutalbum uit 1982 wordt vandaag tot 175 euro betaald en de singles Witte nachten en Niets is voor altijd halen nog altijd met regelmaat de radio. Na 40 jaar keert de groep nu terug, aangestoken en getrokken door een volgende generatie. De nieuwe singles Ronquièrs en Nachthuis kregen veel airplay, en met Is er iets kwam zopas het fel bejubelde nieuwe album van Madou uit dat de band op zondag 14 november voorstelt in De Roma.

Praktisch

 • 15 x 2 tickets
 • Zondag 14/11 - 20u
 • De Roma - Turnhoutsebaan 286 - 2140 Antwerpen
 • Meer info: deroma.be
Eros & Thanatos, Alle rechten voorbehouden
Eros & Thanatos © Alle rechten voorbehouden

Eros & Thanatos

1 november

Zestien muzikanten en twee spelers met West-Europese, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse, Arabische en Roma roots creëerden samen met Wouter Van den Abeele en Luk Nys een bijzondere voorstelling over levensdrift en doodsdrift.

Eros & Thanatos is een uniek intercultureel project. Een zinderend concert, waarin muziek en poëzie elkaar versterken. Een intense avond, opzwepend en ontroerend tegelijk.

Praktisch

 • 15 x 2 tickets
 • Maandag 1/11 - 20u
 • De Roma - Turnhoutsebaan 286 - 2140 Antwerpen
 • Meer info: deroma.be
Brussels Philharmonic, FrancisVanhee
Brussels Philharmonic © FrancisVanhee

Brussels Philharmonic & Ictus

13 november

Brits en Amerikaans minimalisme smelten samen in een monumentale performance. De Britse Gavin Bryars laat in zijn The Sinking of the Titanic een eindeloze hymne stilaan kopje onder gaan in morsesignalen en vervreemdende klankeffecten. Eenzelfde bedwelmende trance verschijnt in Steve Reichs zelden uitgevoerde Tehillim. In dit meesterwerk giet de Amerikaanse componist complexe ritmes en Hebreeuwse gebeden in een repetitief weefsel. Voeg daar zijn Proverb en Charles Ives' prachtige muzikale contemplatie over onze bestaansreden aan toe en je wordt sowieso getrakteerd op een intense ervaring. Na dit concert weet je het zeker: less is so much more.

Praktisch

 • 40 x 2 tickets
 • Zaterdag 13 november 20u
 • Concertgebouw Brugge - 't Zand 34 - 8000 Brugge
 • Meer info: concertgebouw.be
9 oktober - 16 januariKnack-tekenaar Karl Meersman en comedian Wouter Deprez slaan de handen in elkaar voor de audio-expo 'Kanteltijd'. Terwijl u het nieuwe werk van Karl ontdekt, fluistert Wouter Deprez zijnbedenkingen in via een audiogids. De interactie tussen de kunstwerken van Karl en het commentaar van Wouter zorgt voor een boeiend geheel. Een fascinerend verhaal over de kwetsbaarheid van de mens in deze voortdurend veranderende wereld. Nu meer dan ooit actueel.Praktisch14 novemberMadou is tijdloos en iconisch. Voor het debuutalbum uit 1982 wordt vandaag tot 175 euro betaald en de singles Witte nachten en Niets is voor altijd halen nog altijd met regelmaat de radio. Na 40 jaar keert de groep nu terug, aangestoken en getrokken door een volgende generatie. De nieuwe singles Ronquièrs en Nachthuis kregen veel airplay, en met Is er iets kwam zopas het fel bejubelde nieuwe album van Madou uit dat de band op zondag 14 november voorstelt in De Roma. Praktisch1 novemberZestien muzikanten en twee spelers met West-Europese, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse, Arabische en Roma roots creëerden samen met Wouter Van den Abeele en Luk Nys een bijzondere voorstelling over levensdrift en doodsdrift.Eros & Thanatos is een uniek intercultureel project. Een zinderend concert, waarin muziek en poëzie elkaar versterken. Een intense avond, opzwepend en ontroerend tegelijk.Praktisch13 novemberBrits en Amerikaans minimalisme smelten samen in een monumentale performance. De Britse Gavin Bryars laat in zijn The Sinking of the Titanic een eindeloze hymne stilaan kopje onder gaan in morsesignalen en vervreemdende klankeffecten. Eenzelfde bedwelmende trance verschijnt in Steve Reichs zelden uitgevoerde Tehillim. In dit meesterwerk giet de Amerikaanse componist complexe ritmes en Hebreeuwse gebeden in een repetitief weefsel. Voeg daar zijn Proverb en Charles Ives' prachtige muzikale contemplatie over onze bestaansreden aan toe en je wordt sowieso getrakteerd op een intense ervaring. Na dit concert weet je het zeker: less is so much more.Praktisch