De geschiedenis van Europa is voor een groot deel bepaald door het huis Habsburg. In 'De Habsburgers' vertelt historicus Martyn Rady het epische verhaal van een bijna duizend jaar durende dynastie.
...

De geschiedenis van Europa is voor een groot deel bepaald door het huis Habsburg. In 'De Habsburgers' vertelt historicus Martyn Rady het epische verhaal van een bijna duizend jaar durende dynastie. Van een zeer bescheiden hertogdom groeide het huis Habsburg uit tot de belangrijkste heersende macht van Europa nadat in de vijftiende eeuw de heerschappij over het Heilige Roomse Rijk was verworven. Slechts enkele eeuwen later strekte het Habsburgse Rijk zich uit over een groot deel van Europa en delen van de Nieuwe Wereld en het Verre Oosten. Desondanks omschrijven historici de Habsburgers vaak als de heersers van een wankel keizerrijk. Rady bewijst het tegendeel en toont ons hoe de Habsburgers zichzelf beschouwden als beschermers van de Rooms-Katholieke Kerk, beschermheiligen van de wetenschap en bewakers van de vrede.'Big Mamma's Cucina Popolare' biedt meer dan 130 makkelijk te bereiden en verrassende recepten: echte klassiekers maar wél met een moderne twist uit de Italiaanse keukens van restaurantgroep Big Mamma. De Italiaanse chef-koks van Big Mamma koken volgens de tradities van hun mama's maar met een hedendaags signatuur. Ontdek de vernieuwende Italiaanse keuken met het tweede boek van Big Mamma. Kook mee met de nieuwe generatie Italiaanse koks en maak poulpilove - octopus en aardappel met chimichurrisaus. Bereid een risotto pera'more met gorgonzola, peer en walnoot, en tiramisu met een twist of Burrata Power Flower. Van antipasti tot en met aperitive; van aspartacus parmigianus - asperges met parmezaancrème - tot en met zuppa di vino. Met basisreceptuur voor de perfecte tomatensaus en bouillons, tips over snij- en kooktechnieken is Big Mamma's Cucina Popolare een musthave voor iedereen die de (hedendaagse) Italiaanse keuken omarmt.