Jef Neve

Maandag 16/9 om 20 uur

Hij werd ooit de "kroonprins van de Belgische jazz genoemd", toerde met Natalia en Gabriel Rios, maar ook met pianist Liebrecht Vanbeckevoort met het programma If Mozart and Monk were Brothers. En hij schreef de muziek voor films als De helaasheid der dingen en Dagen zonder lief. Jef Neve is sinds het begin van zijn carrière de perfecte bruggenbouwer tussen klassiek, jazz en popmuziek geweest. Op vraag van BOZAR creëerde hij een nieuwe compositie voor orgel. Met Jef Neve zelf op piano en begeleid door het Jef Neve ensemble wordt het genieten van deze wereldcreatie.

Praktisch

 • 5 x 2 tickets
 • BOZAR, Ravensteinstraat 23, Brussel
 • Meer info: bozar.be
Fisherman's Friends © Alle rechten voorbehouden

Fisherman's Friends

Datum naar keuze

Als Danny, een gehaaide muziekproducent uit Londen, met zijn collega's in het kleine vissersdorpje Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman's Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Het waargebeurde verhaal van Port Isaac's Fisherman's Friends, een groep van tien vissers uit Cornwall die een contract kregen van Universal Records, en onverwacht een hit scoorden met hun album vol zeemansliederen.

Praktisch

 • 100 x 2 tickets
 • Voor programmatie: zie cinenews.be
 • Meer info: akaagency.com
 • Vanaf 11/9 in de bioscoop
Lorenzo Gatto © Alle rechten voorbehouden

Dubbel Brahms

3/10, 6/10 of 14/10

Geloof nooit een componist die het over zijn eigen werk heeft. "Een grap, een idioot idee, een zotternij": zo noemde Brahms zijn Dubbel concerto voor viool en cello. Niet dus: het werd een overweldigende en warmhartige tour de force waarin viool en cello elkaar voortdurend de hand reiken. Lorenzo Gatto en Pieter Wispelwey staan voor het eerst samen op het podium: vonken gegarandeerd. Zeker als de nieuwe chef dirigent Kristiina Poska het stokje mag vasthouden.

Een groter contrast met Brahms' Tweede Symfonie is haast ondenkbaar. Een -- voor één keer -- ontspannen Brahms liet zich vrijelijk inspireren door de natuurpracht rondom zijn Oostenrijkse vakantieverblijf. Zachte kleuren en donzige ritmes waren het resultaat. Een peinzend Intermezzo van Stenhammar, ook wel de 'Zweedse Brahms' genoemd, maakt het plaatje af.

Praktisch

 • 10 x 2 tickets voor donderdag 3/10, 20 uur in Concertgebouw Brugge
 • 10 x 2 tickets voor zondag 6/10, 15 uur in deSingel, Antwerpen
 • 10 x 2 tickets voor maandag 14/10, 20 uur in BOZAR, Brussel
 • Meer info en tickets: symfonieorkest.be
The Hummingbird Project © Alle rechten voorbehouden

The Hummingbird Project

Datum naar keuze

De neven Vincent (Jesse Eisenberg) en Anton (Alexander Skarsgård) werken op Wall Street in de complexe sector van High-Frequency Trading, oftewel flitshandel. Winst of verlies wordt bepaald op een milliseconde. Hun grote droom? Een glasvezelkabel in rechte lijn van Kansas naar New Jersey trekken, die de dataoverdracht van hun investeerders een cruciale milliseconde sneller maakt dan de concurrentie en hen miljoenen kan opleveren. Maar dat is buiten Eva Torres (Salma Hayek) gerekend. Hun voormalige werkgever is even machtig als manipulatief, en doet er alles aan om hen te laten falen. Vincent en Anton zijn echter vastbesloten om letterlijk dwars door Amerika heen te boren en hun krankzinnige plan ten koste van alles te voltooien.

Praktisch

 • 100 x 2 tickets
 • Meer info: cinenews.be
 • Vanaf 11/9 in de bioscoop
Abbey Road © Alle rechten voorbehouden

The Analogues, Abbey Road 50th Anniversary

Donderdag 26/9 om 20 uur

Geen zebrapad ter wereld iconischer dan dat van Abbey Road, toch? Verantwoordelijk daarvoor zijn uiteraard The Beatles, die in de gelijknamige Studios in Londen hun laatste album als band opnamen en dat Abbey Road doopten, nadat ook de legendarische coverfoto - John, Ringo, Paul en George op een rijtje - er op straat werd ingeblikt.

Op 26 september 2019 zal het dag op dag exact 50 jaar geleden zijn dat Abbey Road in de rekken lag, en die finale creatieve uitspatting van The Fab Four krijgt een wel heel bijzondere verjaardag. The Analogues brengen namelijk hulde aan het meesterwerk en dat met een liveshow in de Antwerpse Lotto Arena, waarbij de plaat van begin tot einde en letterlijk noot voor noot wordt gespeeld.

Praktisch

 • 17 x 2 tickets
 • Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, Merksem
 • Meer info en tickets: theanalogues.net
FLEURAMOUR © Alle rechten voorbehouden

Fleuramour, passion for flowers

Van 27/9 tot en met 30/9

Plezant, origineel en ongeëvenaard: deze daguitstap mag je niet missen. We hebben het over Fleuramour in Alden Biesen, waar je rondloopt tussen honderdduizend betoverende bloemen en van de ene verbazing in de andere valt. Nog nooit met een virtual reality bril rondgelopen in een fantasiewereld? Je toekomst laten voorspellen met bloemen? Tulpenlikeur gedronken?

Fleuramour biedt het beste van diverse werelden en werelddelen. Vanuit Azië tot Amerika reizen artiesten naar België om hun toverkunsten met bloemen te showen. Vier dagen lang nemen ze je mee op wonderlijke reis door toekomst, heden en verleden. Finaal sta je oog in oog met een betoverend mooie bloemenplaneet. De perfecte dagdroom voor wie van schoonheid, fantasie en beleving houdt.

Praktisch

 • 33 x 2 tickets
 • Openingsuren: van 10 tot 18 uur
 • Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen
 • Meer info en tickets: fleuramour.be
Homeros © Alle rechten voorbehouden

Homeros: vijf vrouwen

19/9, 21/9, 26/9, 4/10 en 5/10

Aan de Griekse zanger en dichter Homeros, die leefde in de 8ste eeuw voor Christus, worden twee epische werken toegeschreven: de Ilias en Odyssee. Hierin verwerkte hij talrijke overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur. Voor dit theaterstuk werden uit deze twee werken teksten verzameld rond vijf vrouwen: Helena, Penelope, Andromache, Nausikaä en Kirke.

Vertaling, bewerking: Patrick Lateur Zegging en spel: Jo Decaluwe, & Els Deceukelier

Praktisch

 • Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent
 • 25 x 2 tickets per datum, startuur telkens om 20 uur
 • Meer info: tinnenpot.be