Brussels Philharmonic en Stéphane Denève - Mahler 5

Vrijdag 6/9 om 20.15 uur

De symfonieën van Gustav Mahler vormen één van de hoekstenen van de symfonische muziek van de 20ste eeuw. Grootse architecturale constructies, onverschrokken en grensverleggend vormgegeven, met diepe, persoonlijke en soms rauwe emoties. Onmogelijk ongevoelig te blijven.

Voor wie Mahler nog niet kent, is zijn epische 5de Symfonie een ideale 'first date'. Eindelijk was de componist klaar om zijn zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen achter zich te laten, en zich vol kracht en optimisme op het leven te focussen. Het resultaat is intense muziek, die zowel de natuurkracht van de Oostenrijkse bergen weerspiegelt als de liefde voor zijn vrouw Alma in het Adagietto - dat wereldberoemd werd door Visconti's film 'Death in Venice'.

Praktisch

  • 35 x 2 tickets
  • Flagey, Heilig Kruisplein, Brussel
  • Meer info en tickets: brusselsphilharmonic.be
Kasteel van Gaasbeek © Alle rechten voorbehouden

Kasteel van Gaasbeek

Datum naar keuze

Statig, omgeven door groene grachten en grote vijvers, prijkt het Kasteel van Gaasbeek als een fata morgana midden in een uitgestrekt park. Dit is een magische plek met een bewogen geschiedenis. Maar het wapengekletter heeft intussen plaats gemaakt voor verstilde poëzie. De oorspronkelijke middeleeuwse burcht herrees herhaaldelijk als een feniks uit haar ruïnes en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De laatste kasteelvrouw, markiezin Marie Arconati Visconti, besloot er aan het einde van de negentiende eeuw haar eigen droomwereld te creëren. Zo ontstond het wellicht mooiste romantische kasteel van Vlaanderen, een indrukwekkend, complex gebouw waarin geschiedenislagen en persoonlijke herinneringen met elkaar vermengd worden.

Praktisch

  • Kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 40, Gaasbeek
  • Meer info en tickets: kasteelvangaasbeek.be
  • Knack Clubleden genieten van een reductietarief (€ 8 ipv € 10 p.p. voor de periode zonder tentoonstellingen, 14 i.p.v. € 15 p.p. voor de Bruegel-expo met inbegrip van de Museumtuin). Korting geldig op vertoon van de Knack Clubkaart tot 03/11/2019, max. 2 personen per kaart.
Herman van Veen © Alle rechten voorbehouden

Herman van Veen

Verschillende data

Van 4 januari tot en met 28 maart 2020 is Herman van Veen met zijn muzikanten, liedjes en verhalen op tournee in Vlaanderen met een nieuwe reeks voorstellingen. Hij komt er samen met zijn gezelschap, waaronder violiste-zangeres Jannemien Cnossen, harpiste-percussioniste-zangeres Wieke Garcia, bassist-toetsenist Kees Dijkstra en componist-gitariste Edith Leerkes de jaren vieren met een feestelijke concerttournee.

Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L'Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, AB Brussel, Koningin Elisabethzaal Antwerpen, ... schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen.

Praktisch

  • Korting van 3 euro p.p. voor de Knack Clubleden op vertoon van hun lidkaart of online via https://www.koninginelisabethzaal.be/herman-van-veen-75met vermelding van actiecode KNACKHvV75 op de volgende voorstellingen van Herman van Veen in Koningin Elisabethzaal Antwerpen: zaterdag 25.01.2020 - vrijdag 31.01.2020 - zaterdag 1.02.2020 - zaterdag 22.02.2020 , zaterdag 28.03.2020 aanvang 20 uur; zondag 26.01.2020 en zondag 23.02.2020 aanvang 15 uur.
  • Meer info: www.hermanvanveen.com