Gwen Cresens & Brussels Chamber Orchestra, Alle rechten voorbehouden
Gwen Cresens & Brussels Chamber Orchestra © Alle rechten voorbehouden

Gwen Cresens & Brussels Chamber Orchestra

Zaterdag 08/09 om 20 uur

Accordeonist/bandoneonist Gwen Cresens was de voorbije periode niet meer uit de muziekactualiteit weg te slaan. Hij werd bij de Classical Music Awards genomineerd als solist van het jaar. Hij vertolkte met Brussels Philharmonic het bandoneonconcerto 'Aconcagua' van Astor Piazzolla en het virtuoze 'Opale Concerto' voor accordeon van Richard Galliano in een cd-productie van Klara en Warner Classics, verdeeld in meer dan 12 landen.

Een enkel instrument is in de handen van Gwen Cresens een orkest. Soms teder, kinderlijk en meeslepend, dan weer gewelddadig uithalend, met woeste stoten en een waterval aan noten. Klassiek vloeit naadloos over in jazz en tango wordt een organisch exponent van de valse musette. Alles in één, in één instrument, in één artiest. In De Roma komt Gwen Cresens zijn soloprogramma spelen, samen met het Brussels Chamber Orchestra o.l.v. Michel Bisceglia.

Praktisch

  • 25 x 2 tickets voor Knackabonnees
  • De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout
  • Meer info en tickets: deroma.be
Brussels Philharmonic: Stravinsky - Le Sacre du printemps, Alle rechten voorbehouden
Brussels Philharmonic: Stravinsky - Le Sacre du printemps © Alle rechten voorbehouden

Brussels Philharmonic: Stravinsky - Le Sacre du printemps

Zaterdag 15/09 om 20 uur

Meer dan 100 jaar is Stravinsky's 'Le Sacre du printemps' intussen - maar het meesterwerk dat de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde, heeft nog niets aan kracht ingeboet. Waar de onvoorspelbare, ritmische muziek en de woeste balletscènes in 1913 nog een schokgolf van afschuw door het Parijse publiek joegen, zorgt 'Le Sacre' vandaag voor een onvergetelijke muzikale ervaring - zowel op het podium als in de zaal.

Praktisch

  • 35 x 2 tickets voor Knackabonnees
  • Concertgebouw Brugge, Het Zand 34, Brugge
  • Meer info en tickets: brusselsphilharmonic.be
Zaterdag 08/09 om 20 uurAccordeonist/bandoneonist Gwen Cresens was de voorbije periode niet meer uit de muziekactualiteit weg te slaan. Hij werd bij de Classical Music Awards genomineerd als solist van het jaar. Hij vertolkte met Brussels Philharmonic het bandoneonconcerto 'Aconcagua' van Astor Piazzolla en het virtuoze 'Opale Concerto' voor accordeon van Richard Galliano in een cd-productie van Klara en Warner Classics, verdeeld in meer dan 12 landen.Een enkel instrument is in de handen van Gwen Cresens een orkest. Soms teder, kinderlijk en meeslepend, dan weer gewelddadig uithalend, met woeste stoten en een waterval aan noten. Klassiek vloeit naadloos over in jazz en tango wordt een organisch exponent van de valse musette. Alles in één, in één instrument, in één artiest. In De Roma komt Gwen Cresens zijn soloprogramma spelen, samen met het Brussels Chamber Orchestra o.l.v. Michel Bisceglia.Zaterdag 15/09 om 20 uurMeer dan 100 jaar is Stravinsky's 'Le Sacre du printemps' intussen - maar het meesterwerk dat de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde, heeft nog niets aan kracht ingeboet. Waar de onvoorspelbare, ritmische muziek en de woeste balletscènes in 1913 nog een schokgolf van afschuw door het Parijse publiek joegen, zorgt 'Le Sacre' vandaag voor een onvergetelijke muzikale ervaring - zowel op het podium als in de zaal.