Klacht tegen Tom Waes voor ‘gevaarlijk stuntwerk’

© Belga

Waes vloog voor zijn programma Tomtesterom met een Boeing 737 van Zaventem naar Oostende. Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet wil de zaak laten onderzoeken.

De vzw WILOO, die opkomt voor de belangen van de omwonenden van de Oostendse luchthaven, gaat een klacht indienen en een onderzoek vragen naar een stunt van Tom Waes. Die vloog voor zijn programma Tomtesterom met een Boeing 737 van Zaventem naar Oostende.

Gevaarlijk stuntwerk
Waes zou een opleiding van slechts enkele maanden achter de rug hebben gehad en op de luchthaven van Oostende zesmaal een zogenaamde touch and go hebben uitgevoerd, waarbij het vliegtuig heel even de landingsbaan raakt en daarna meteen weer opstijgt.

“Gevaarlijk stuntwerk boven onze hoofden”, zegt WILOO. “Een volgetankte B737 wordt voor ons in zo’n geval een grote vliegende bom… daar doet men geen elementaire (stunt)opleidingen mee, en zeker niet boven dichtbevolkte gebieden.”

Decadent
De organisatie vindt het niet kunnen dat Jetairfly meewerkt aan dergelijke stunts. Dat ook de VRT als publieke omroep “dit soort gedrag aanmoedigt en voor goedkoop eigen gewin gebruikt, is totaal onbegrijpelijk. Decadentie kent blijkbaar geen grenzen meer”.

WILOO is “not amused, wij zullen in elk geval een klacht indienen en een onderzoek vragen. Onze raadsman werd hiervoor aangezocht”.

Wathelet: Stunt Tom Waes ‘zal niet zonder gevolgen blijven’
Zelfs al is de stunt van Tom Waes legaal, dit kan niet zonder gevolgen blijven. Dat zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. Het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart onderzoekt de zaak.

Verschillende media schreven dat het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart een onderzoek is gestart naar de stunt. De FOD Mobiliteit, waaronder het Directoraat-Generaal valt, bevestigt dat.

“Onze administratie is heel laat gewaarschuwd en heeft de stunt afgeraden. Momenteel onderzoeken wij of die legaal is”, zegt de woordvoerster van staatssecretaris Wathelet. “De staatssecretaris wil dit hoe dan ook niet zonder gevolg laten”, zegt zijn woordvoerster. “Ofwel was de stunt legaal en dan moeten we ons vragen stellen bij de wet en kijken hoe we dergelijke zeer uitzonderlijke gevallen in de toekomst kunnen vermijden. Ofwel was de
stunt illegaal en dan moeten maatregelen getroffen worden. Dat is echter nog voorbarig, want het onderzoek is nog aan de gang. In het ene of het andere geval: wij laten dit niet zonder gevolg.” (Belga/TE/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content