Kinderen in Aalst omgekomen door zwaar traumatisch geweld

© Belga

De twee kinderen die vrijdag dood aangetroffen werden in een woning in het Oost-Vlaamse Aalst, zijn overleden door “repetitief zwaar traumatisch geweld”.

Het parket van Dendermonde bevestigt dat de moeder is aangehouden op verdenking van dubbele moord. De 30-jarige vrouw heeft zware waanideeën en is te verward om de ernst van de feiten te beseffen. Ze werd overgebracht naar de gevangenis van Brugge waar zij psychiatrisch zal worden behandeld.

Hevig verweerd
De lichamen werden gevonden in een appartement in Aalst. Het gaat om twee jongens van zeven en acht jaar oud. .”Volgens de vaststellingen van de wetsgeneesheer zouden de kinderen zich hevig hebben verweerd.

“Het betreft één gemeenschappelijk kind met haar huidige partner en één kind uit een eerdere relatie”, zegt het parket. “Haar partner werd na verhoor vrijdagavond door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld, na controle van zijn alibi en nadat bleek dat hij niet bij de feiten betrokken was. Hij zou hun gemeenschappelijke woning enkele dagen geleden verlaten hebben en zich in Brussel opgehouden hebben.”

Noodtoestand
De moeder is een 30-jarige vrouw met de Nederlandse nationaliteit, die geboren werd in Angola. Een wijkagent had vrijdag om 14.51 uur gezien dat de vrouw een vaas door haar raam op straat gooide. “De wijkagent belde aan maar ze liet hem niet binnen”, zegt parketwoordvoerder Renzo Ottoy.

“Hierop vroeg hij bijstand omdat hij van omstaande buurtbewoners ook gehoord had dat er twee kinderen in de woning aanwezig waren. Op grond van noodtoestand werd de deur geforceerd. De vrouw bleek totaal verward. Haar woning lag vol rommel en al snel merkte de politie een levenloos kinderlichaam op onder een stapel kleren. Na een snelle doorzoeking van het appartement trof men het andere overleden kindje aan.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content