Kernkabinet bijeen om ‘violen af te stemmen’

Premier Charles Michel (MR) © BELGA

De topministers hebben donderdag tot 23.15 uur bijeen gezeten over de onderwerpen die de laatste dagen in de kijker stonden en waarover nog wel eens onenigheid bleek tussen de coalitiepartners: het sociaal overleg en de strijd tegen terrorisme en radicalisme.

Het kernkabinet boog zich over het ontwerpakkoord dat de sociale partners in de Groep van Tien, zonder de socialistische vakbond, hebben gesloten. Er is een wil om het akkoord uit te voeren, was na afloop te horen. De regering wacht de positie van de sociale partners af, en dan vooral van het ACV, dat zich op 10 februari uitspreekt.

De maatregelen in de strijd tegen terrorisme en radicalisme zorgden voor spanningen tussen de coalitiepartners, vooral tussen CD&V en N-VA, over de aanwezigheid van militairen in de straat of over het afnemen van de Belgische nationaliteit. De ministers hebben geprobeerd de violen te stemmen met het oog op de uitvoering en omzetting van de twaalf maatregelen die midden januari werden genomen naar aanleiding van de antiterreuractie in Verviers, zo werd na afloop nog gemeld.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content