Kasteelmoord: nieuwe verdachte opgepakt in Nederland

© Belga

In Nederland is een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene in januari 2012.

Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Het onderzoek spitste zich al lang toe op de zoektocht naar de eigenlijke uitvoerders van de kasteelmoord. Een Eindhovense onderwereldfiguur werd in dat kader al in januari 2013 ontmaskerd. De Nederlander was echter al enkele maanden na de moord overleden. De tweede uitvoerder bleef vooralsnog onvindbaar.

Het parket vroeg in het dossier van de kasteelmoord de verwijzing van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry. Los van dat eventuele assisenproces zou de zoektocht naar de mogelijke tweede uitvoerder van de moord op Stijn Saelens dan voortgezet worden. De raadkamer besliste echter dat verder onderzoek naar die tweede uitvoerder noodzakelijk was. Het parket ging in beroep tegen die beslissing, waardoor de zaak binnenkort voor de KI zal verschijnen.

Over de nieuwe arrestatie in Nederland wil het parket geen verdere verklaringen afleggen. Wellicht zal het DNA-profiel van de nieuwe verdachte vergeleken worden met DNA dat in het kasteel werd aangetroffen. Volgens Focus-WTV verzet de man zich echter tegen zijn uitlevering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content