Kasteelmoord: Dokter en zoon Gyselbrecht blijven in de cel

© Belga

In de zaak van de kasteelmoord in Wingene blijven dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht aangehouden, zo heeft de KI Gent beslist. De twee zijn de schoonvader en de schoonbroer van slachtoffer Stijn Saelens.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling boog zich over de verdere aanhouding van dokter André Gyselbrecht uit Ruiselede en zijn zoon Peter Gyselbrecht.

De twee zijn de hoofdverdachten in de zaak van de kasteelmoord in Wingene. Kasteelheer Stijn Saelens werd met een kogel in zijn longen dood teruggevonden in een bosje dat eigendom is van een derde verdachte.

Piet Rotsaert, de advocaat van Peter Gyselbrecht, verwachtte dat de KI zijn cliënt zou vrijlaten. Hij blijft erbij dat zijn cliënt onschuldig is. “Het is zeer spijtig dat hij zo lang in de cel zit en dat er verwacht wordt dat hij zijn onschuld bewijst”, aldus Rotsaert. Hij spreekt van een “zeer licht dossier” tegen zijn cliënt en zegt dat “alles berust op toevalligheden”.

Ook Johan Platteau, de advocaat van de schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens, André, vroeg aan de KI om zijn cliënt in voorlopige vrijheid te stellen. “Ik heb gepleit dat mijn cliënt de vrijlating verdient”, zegt Platteau. “Het was een grondig debat en er is ook over procedurele aspecten gepraat.”

Beroep
De raadkamer in Brugge besliste op 21 februari om de aanhouding van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry uit Aalter met een maand te verlengen. Nadat ze eerder al opgepakt werden voor verhoor, zitten de drie sinds 16 februari in de gevangenis. Ze gingen alle drie in beroep tegen de verlenging van hun aanhouding door de raadkamer. De verdediging van vader en zoon Gyselbrecht kreeg uitstel tot vandaag.

De KI besliste vorige week al dat Serry verder in de cel moet blijven. Zijn advocaat Hans Rieder slaagde er echter in om de voorzitter van de KI te wraken. Hij tekende ook nog cassatieberoep aan tegen de verdere aanhouding.

(Belga/TE/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content