Kasteelmoord: advocaten verdachten gaan voor vrijlating

De advocaten van de verdachten in de zaak van de kasteelmoord willen de vrijlating van hun cliënten.

De verdachten in de zaak van de kasteelmoord moeten voor de Kamer van Inbeschuldiging (KI) in Gent verschijnen. Die zal beslissen over hun verdere aanhouding of hun vrijlating.

Het is in de zaak nog niet duidelijk wie Stijn Saelens precies vermoord heeft. En vooral: waarom. De schoonvader van Saelens, André Gyselbrecht, diens zoon Peter en diens vriend, de arts Pierre Serry, worden ervan verdacht de opdracht tot de moord gegeven te hebben.

Briefje

Volgens Het Laatste Nieuws ontkenden zij aanvankelijk elke betrokkenheid, maar veranderde dat gaandeweg. Ze wilden de kasteelheer een lesje leren, maar wilden hem niet dood. Die uitleg lijkt te kloppen, alleszins, volgens een briefje dat Serry vergat in zijn cel. Daarin schrijft hij aan zijn minnares dat Saelens niet dood moest.

Volgens de krant echter, twijfelen bronnen dicht bij het onderzoek aan de waarachtigheid van het briefje. Serry zou het opzettelijk achtergelaten hebben, om de speurders op het verkeerde been te zetten.

Tsjetsjenen

Wat nog vragen doet rijzen, is dat Serry de vier Tsjetsjenen, die de moord zouden uitgevoerd hebben, al in oktober aansprak. Komt daarbij dat wanneer de Tsjetsjenen afhaakten, er nieuwe mensen moesten gezocht worden. Van hen is vooralsnog geen spoor.

Laatste verdacht element, lijst Het Laatste Nieuws op: de put waarin het lijk van Saelens begraven werd, was al ruim een week voor zijn verdwijning begraven. Serry wilde er naar eigen zeggen vuilnis in verbranden.

Volgens de krant zijn de speurders en het gerecht wel degelijk overtuigd van de opzet om Saelens voorgoed uit de weg te ruimen.

Vrijlating om procedurefouten

De advocaten van de verdachten willen de volledige vrijlating van de KI van Gent. Zij roepen daarvoor procedurefouten in: het aanhoudingsbevel zou onvoldoende gemotiveerd zijn. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content