Kamagurka trekt werk terug uit Vlaams Parlement uit protest tegen Peumans

Comedian en kunstenaar Kamagurka trekt zijn werk terug uit de tentoonstelling ‘Strips in originelen’ in het Vlaams Parlement.

Comedian en kunstenaar Kamagurka trekt zijn werk terug uit de tentoonstelling ‘Strips in originelen’ in het Vlaams Parlement. Kamagurka reageert daarmee op de vermeende censuur van parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) op de affiche van de expo.

De affiche toont een striptekening van François Schuiten, met een Franstalige tekstballon. De inhoud van die ballon werd verwijderd, omdat Peumans het gebruik van het Frans niet gepast vond.

Kamagurka (Luc Zeebroek) vindt dat optreden op zijn beurt niet gepast. Via Twitter laat hij weten: “Ben het un Peu Beu Mans, bij deze trek ik mijn werk terug dat in het Vlaams Parlement werd opgehangen.”

Censuur

Kamagurka leverde enkele van de tweehonderd originele tekeningen die nog tot 10 juli te zien zijn in het Vlaams Parlement en in de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Peumans ontkende dat hij zelf heeft aangestuurd op de censuur. De voorzitter erkende wel dat hij verzet aantekende tegen het gebruik van de Franstalige tekstballon toen de affiche en brochure van de tentoonstelling hem op 19 april werden voorgelegd. Het zouden echter de curatoren zijn die ervoor hebben gekozen de inhoud van de tekstballon te verwijderen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content