Kabinet Milquet helpt in elkaar geslagen leerling nieuwe school zoeken

© Belga

De leerling van het koninklijk atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht die in elkaar geslagen werd door verschillende jongeren omdat hij de aanval op Charlie Hebdo afkeurde, wil van school veranderen.

De leerling van het koninklijk atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht die in elkaar geslagen werd door verschillende jongeren omdat hij de aanval op Charlie Hebdo afkeurde, wil van school veranderen. Dat zegt de advocaat van zijn familie.

Een dag na de feiten bij Charlie Hebdo in Parijs zou een leraar geschiedenis hebben geprobeerd de leerlingen ervan te overtuigen dat de karikaturen de moorden niet rechtvaardigen. Van de 20 leerlingen in de klas tekenden er daarop 18 een petitie om het ontslag van de leerkracht te vragen.

Verhoor leerkrachten en leerlingen

Een van de jongeren die de petitie niet wilden tekenen, de 20-jarige Amadou D., werd enkele dagen later in elkaar geslagen met een baseballbat. Er wordt donderdag een klacht ingediend tegen de leerlingen die de jongen in elkaar zouden geslagen hebben, zegt advocaat Dimitri De Beco, na afloop van een ontmoeting van de familie van het slachtoffer met minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap Joëlle Milquet. Het kabinet van Milquet wil de jongen helpen om een andere school te zoeken. Sommige leerkrachten en leerlingen worden morgen/woensdag ondervraagd. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content