John Galliano in bewondering voor Hitler (video)

© Reuters

John Galliano, couturier bij het modehuis Dior, heeft zichzelf nog dieper in de problemen gewerkt.

Op Youtube is een video opgedoken waarin een man, die de Britse modeontwerper zou zijn, Adolf Hitler prijst en zijn bewondering uitdrukt voor de Holocaust. Een duidelijk beschonken Galliano zegt in een café in Parijs: “Ik hou van Hitler” en “Mensen zoals jij zouden dood moeten zijn. Jullie moeders, jullie voorvaderen zouden moeten worden vergast.”

Vorige week werd de couturier in Parijs nog gearresteerd nadat hij in datzelfde café antisemitische beledigingen uitte tegen een echtpaar. Het incident vond plaats donderdagavond op het terras van het hippe café “La Perle”, in Le Marais, een historisch Joodse wijk in Parijs, waar veel homo’s komen.

Om een nog onbekende reden brak een discussie uit tussen Galliano en een koppel dat naast hem zat. De couturier zou hen “Dirty jewish face, you should be dead” en “Fucking Asian bastard, I will kill you” naar het hoofd hebben geslingerd.

Non-actief
Galliano ontkent antisemitische beledigingen te hebben geuit. “Er was een ruzie, meneer Galliano werd verbaal aangevallen, maar op geen enkel ogenblik uitte hij dergelijke beledigingen. We hebben overigens geen getuigenissen in die richting”, verklaarde meester Stéphane Zerbib.

De 50-jarige ontwerper werd intussen door Dior voorlopig op non-actief gezet “in afwachting van de resultaten van het onderzoek”.

De straf voor racistische beledigingen kan in Frankrijk gaan van een boete tot zes maanden gevangenis.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content