Johan Vande Lanotte wordt burgemeester van Oostende

Johan Vande Lanotte © Belga

SP.A-vicepremier Johan Vande Lanotte zal burgemeester worden van Oostende. Dat nu zijn partij waarschijnlijk uit de federale regering verdwijnt.

SP.A-vicepremier Johan Vande Lanotte is van plan om burgemeester te worden van de kuststad Oostende. Zijn partij zal naar alle waarschijnlijkheid uit de federale regering verdwijnen. Bronnen van Belga en De Tijd bevestigen het nieuws. Wanneer Vande Lanotte de sjerp zal omgorden is nog niet bekend.

‘Als ik niet langer minister ben, word ik ambtshalve schepen. Meer kan ik vandaag niet zeggen’, reageert Vande Lanotte zelf. Momenteel is hij al titelvoerend schepen. Wanneer N-VA, CD&V, Open VLD en MR hun centrumrechtse regering op de been krijgen, zal Vande Lanotte naast Kamerlid minstens ook schepen worden.

Toch denkt de SP.A’er vooral aan het burgemeesterschap. Zo bevestigde een goed ingelichte bron aan Belga. Afspraken met huidig burgemeester Jean Vandecasteele zijn er naar verluidt nog niet en ook de timing ligt nog niet vast. ‘Niet in de komende maanden en ook niet in het laatste jaar voor de volgende verkiezingen in 2018’, klonk het nog. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content