Johan Van Overtveldt maakt de overstap naar N-VA

Johan Van Overtveldt
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends, maakt de overstap naar de politiek. Bart De Wever geeft Van Overtveldt een prominente rol in de verkiezingscampagne van de N-VA.

Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt gaat naar de N-VA. Hij zal er mee de economische lijn van de partij bepalen. Het is nog niet beslist of hij ook op een kieslijst zal staan, maar Bart De Wever ziet voor hem een prominente rol weggelegd in de aanloop naar de verkiezingen van 2014.

‘Ik was het moe om altijd maar te moeten schrijven hoe slecht het gaat met de economie en hoe slecht onze politici de economische problemen aanpakken, ‘ zegt Van Overtveldt. ‘Ik wil er niet langer alleen over schrijven, maar er ook iets aan doen.’

Verkiesbaar

‘Ik maak me vooral zorgen over de competitiviteit van onze economie en over de leefbaarheid van onze publieke financiën, zeg maar de evolutie van onze staatsschuld.’ De N-VA geeft me nu de kans om daar zelf mee iets te doen. Of ik nu straks ook verkiesbaar ben of niet, is op dit moment niet zo belangrijk. Ik wil mee het verschil maken. Als ik denk aan de toekomst van mijn vier kinderen, dan weet ik dat dit de juiste stap in mijn carrière is.’

Analyses

Johan Van Overtveldt was als hoofdredacteur van Trends en doctor in de economie een veel gevraagde gast in actualiteitsprogramma’s op radio en televisie. Hij ging ook meerdere keren per week ergens ten lande spreken voor een publiek. Voor onze websites Knack.be en Trends.be schreef hij bijna dagelijks veelgelezen opiniestukken en analyses.

‘Het is met pijn in het hart dat ik vertrek bij Roularta,’ zegt Van Overtveldt. ‘Ik heb er met heel veel goesting gewerkt en ik ben bijzonder fier op wat ik voor Trends heb kunnen doen.’ (EE)

Partner Content